Княгиня Калина идва да живее в България

След 12 години в Мароко княгиня Калина и съпругът й Китин Муньос се сбогуват със своя оазис, за да се установят в България при Н.В. цар Симеон II. Това съобщава самата царска дъщеря пред испанското списание Hoy corazon.

Идеята за завръщането им в България се реализира малко след като правителството тук върна на фамилията двореца „Царска Бистрица“, откъдето княгинята има много хубави спомени, цитира life.dir.bg.

Запитана от изданието какво я е накарало да се върни в родината си, Калина отговаря: „Любовта ми към баща ми, Царя, любовта ми към България и виждайки колко щастлив е синът ми в родината си… Сега сбъдвам една мечта, като се връщам в България, където се ожених, където родих сина си“. Любимката на Симеон Сакскобургготски описва отношенията им по следния начин: „Възхищавам се, обожавам и лудо обичам баща си. Един поглед между нас е достатъчен, за да се разберем. Баща ми е млад по дух и ме разбира много добре. Винаги е бил моята голяма подкрепа. Когато се разхождам с него в България, се чувствам горда да видя как българите го обичат, как го уважават.“

Княгинята разкрива, че ще работи в двореца-музей „Врана“, създаден по инициатива на баща й. Амбицирана е да го направи световно известен. Княгинята споделя също, че малкият й син Симеон-Хасан ще учи в българско училище.

Калина е единственото от петте деца на Симеон и доня Маргарита с българско гражданство.

 


image0 (9K)