Коварен руснак чака Гришо на полуфинала

Григор Димитров пренаписа историята на българския тенис с класирането си за полуфиналите на последния за годината турнир от Големия шлем US Open. В опита си да се класира за първи мейджър финал в кариерата си, българинът ще срещне ново изключително тежко препятствие.

Макар че като отстраниш великия Роджър Федерер по пътя си, вече всичко може да ти се стори постижимо, новият съперник на българина е много сериозен подводен камък. Става въпрос за 5-ия поставен в схемата Даниил Медведев.

Руснакът се справи в четири сета с другата огромна швейцарска заплаха в тура – Стан Вавринка. В епична битка той се справи след 7:6, 6:3, 3:6, 6:1 за малко над 150 минути на корта и за първи път в кариерата си ще играе на тази фаза в турнир от Шлема.

Медведев обаче просто няма как да е за подценяване не само заради ранкинга си, а и заради постиженията си на твърда настилка този сезон. Той игра минимум финал на всички надпревари, на които участва след Уимбълдън, а в Синсинати дори спечели и титлата, надделявайки на финала над световния номер едно Новак Джокович.

Въпреки че със сигурност у него се е натрупала доста умора от подвизите му по кортовете отвъд Океана, формата му е страхотна и със сигурност малцина са желаещите да го срещнат по пътя си, особено ако искат да стигнат далеч.

Двамата с Григор са изиграли два мача помежду си до момента. И двата бяха през 2017 г. В тях Димитров победи на тревата в Куинс Клъб през юни в три сета – 6:3, 3:6, 6:3 на четвъртфинал, но пък падна на 1/8-финалите във Вашингтон в два сета – 2:6, 4:6.

 

Източник – Гонг


image0 (9K)