Ковачева: Промените направиха градския транспорт по-скъп

Ковачева: Промените направиха градския транспорт по-скъп
Ковачева: Промените направиха градския транспорт по-скъп

Снимка: БГНЕС

Градският транспорт в София стана по-скъп след въвеждането на новата система за таксуване, заяви пред БНТ омбудсманът Диана Ковачева.

Според нея билетът 30+ трябва да бъде преосмислен и да стане 45+, защото много хора се оплакват, че времето за пътуване не е достатъчно.

Още по темата

13 дек 2022 10:20

17

6 дек 2022 14:57

9

„Проблемът е в следното – градският транспорт, според софиянци, след тези промени стана по-скъп и по-неудобен. Неудобен заради валидирането. Правилно е, че това отпада, но остават други проблеми – картата за една линия на наземния транспорт и едномесечната карта за метрото. Хората на практика са задължени за момента да купуват по-скъпи карти и да плащат за неща, които не ползват – вие пътувате по една линия, а плащате за всички.

Нелепо е хората да трябва да платят да финансовите проблеми на ЦГМ. Нали искаме да свалим хората от колите? Как ще ги накараме да ползват повече градски транспорт, ако той не е по-удобен за тях или по-евтин?

Трябва да бъде цялостно преосмислена тази философия, така че градския транспорт да бъде в услуга на софиянци. А не те да са в услуга на него и той да стане по-скъп“, изтъкна тя.
 

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)