Кой е любимият ви цвят в гардероба и какво означава това

Цветовете, които носите ежедневно, говорят много за вас и до голяма степен за източник на информация за вашата личност

Например, ако обичате да носите червени дрехи, можете да бъдете асоциирани с това, че имате доминиращ характер. Съществуват много цветове, които могат да повлияят не само на поведението и настроението ви, но и на впечатлението на околните, пише Труд

1. Червено

Червеният цвят често се асоциира с агресия и господство. Изследователите установяват, че атлетите, които носят този цвят, има 5% по-голям шанс да спечелят. Той ускорява сърдечната честота и увеличава количеството тестостерон. В резултат на това може да подобри производителността.

Друга интересна констатация потвърждава, че сервитьорките в червена униформа получават по-голям бакшиш от мъжете. Проучванията показват, че този цвят привлича мъжкия пол. Асоциира се с любов и страст. Така че, ако искате да бъдете забелязани, облечете се в червено.

2. Лилаво

Лилавото се свързва с кралски особи и кралски церемонии. Освен това оставя впечатление за магия и фантазия. Този цвят стимулира креативността и носи мир. В същото време е свързан с чувствителността и  емоционалността.

3. Оранжево

Ако харесвате оранжевия цвят и той присъства в гардероба ви, вероятно това означава, че сте много енергични. Този цвят се използва дори за хапчета, защото е добър стимулант.

Оранжевото е много мощно и се свързва с жизнената социална среда. Също така портокалът носи вълнение и енергия. Ето защо много тази багра присъства в екипите на много спортни отбори.

4. Бяло

Човек, който харесва бялото винаги има нужда да бъде удовлетворен. Този тип хора са склонни да бъдат организирани, логични и ориентирани към детайлите в работата си. Цветът може да бъде свързан с независимост и желание за свобода и самостоятелност.

От друга страна, може да предизвика усещане за чистота и простота. Именно заради тези характеристики някои компании обичат да го използват. Например, Apple има прост бял фон.

5. Черно

Това е цветът на границите и на авторитета. Той е силен и може да предизвика усещане за елегантност, строгост и мистериозност. Черното отразява определена практичност и реализъм в света. Поради тази причина се използва толкова много от хора, които трябва да спазват дрескод на работното си място.

На човек, който харесва черното, може да му припишат жажда за контрол и независимост.

6. Синьо

Типът човек, който харесва синьото, може да бъде идеалистичен, надежден, автономен и внимателен в творческата работа. Той е склонен да обръща внимание на детайлите, често е перфекционист и има безупречни маниери.

Експертите казват, че работодателите трябва да търсят кандидати, които предпочитат сини дрехи за позиции с висок стрес.

7. Жълто

Обикновено феновете на жълтото изпитват жажда за приключения. Ако бялото е символ на независимост, то жълтото е на свободата. Цветът може да бъде свързан с хумор, спонтанност, оптимизъм и страст. Тези хора са склонни да бъдат креативни, но импулсивни.

8. Зелено

Зеленото може да се свърже с парите и зеленчуците, но според изследователите любителите на зелено имат желание за сигурност. Зеленото се олицетворява с успех, но като физически ефект предизвиква релаксация и спокойствие. То е освежаващ цвят и създава чувство за растеж, здраве и развитие.

9. Розово

Розовото със сигурност смекчава агресията, така че вероятно няма да видите престъпник в розов костюм. Известно е също, че този цвят е регулатор на доброто настроение и кара хората да изглеждат по-спокойни, докато са облечени в него. Основните асоциации, които създава розовото, са за любов, чувствителност, щедрост и доброта.

източник www.dunavmost.com


image0 (9K)