Кой е старши комисар Антон Златанов

От днес директор на столичната полиция става Антон Златанов

Служебният вътрешен министър Георги Хаджиев беше освободен днес от поста директор на СДВР. Причината – полицейското насилие по време на протестите през лятото. Хаджиев е понижен и преназначен в главна дирекция „Жандармерия и специални операции“, където ще отговаря за новото звено за физическа охрана. Директор на столичната полиция става Антон Златанов.

През последните точно шест години и шест дни Антон Златанов е зам.-директорът на СДВР. На този пост той отговаря за охраната на масови мероприятия в София. По време на протестите именно Златанов е полицейският началник на терен, който координира действията на полицията.

Не мога да кажа „Добър вечер“, тъй като тя не е добра. Това, което се случи днес в София, беше дълъг маратон от масови безредици„, казва заместник-директорът на СДВР Антон Златанов, припомни БНТ.

През по-голяма част от кариерата си в столичната полиция Антон Златанов е началник група „Хулиганство, екстремизъм и спортни мероприятия“. Неотлъчно е до колегите си при охраната на големи футболни мачове в столицата.

И е един от малкото, който познава всеки във футболните агитки.

Казват, че е най-добрият познавач на футболните хулигани и единственият, който знае как да ги убеди да не правят безредици.

При криза с въоръжен психично болен в „Овча купел“ Златанов поема риска през балконите на осмия етаж полицаи да влязат в апартамента на въоръжения.

Той нямаше много време да реагира. Колегите влязоха много бързо, професионално. Не можа да реагира по никакъв начин„, каза заместник-директорът на СДВР Антон Златанов.

Златанов започва работа в полицията през 1997 година, само седмица след т.н. януарски и февруарски събития, когато протестиращи атакуват сградата на парламента в протест срещу правителството „Виденов“.

източник www.dunavmost.com


image0 (9K)