Колата на активист от Стара Загора за защита на Пирин изгоря като факла (ВИДЕО на живо, снимки и коментари в мрежата)

Снощи в Стара Загора, след поредния протестен ден в защита на Национален парк Пирин, изгоря като факла колата на Петко Петков – един от активните участници в граждански инициативи, както и на движението Да запазим Бедечка. Самият той пусна в профила си във Фейсбук видео на живо на неговия горящ спортен модел Nissan 350Z.

Коментарът на Петко Петков за случващото се в момента на палежа можете да чуете сами, като гледате кадрите ТУК

А под всички постове на Петков, негови приятели и неприятели не спират да коментират ситуацията:

[ad id=“263680″]

„Не знам дали е умишлено, но същата нощ е счупено огледалото на служебната кола на Зелени Балкани, която беше спряна на точно 10 метра от запалената кола….Разбира се може да няма нищо общо, но все пак…“

„Това се случва в България, когато защитаваш гражданското си мнение и го изразяваш категорично.“

[ad id=“225664″]

„До онези провалените, чиято гнила съвест не позволява да излязат с името и лицето си, до онези бездушните, чиито сетива трепват само ако им засегнат личното, но са безчувсвени за цялото, до онези критичните към дейните, до апатичните и жалките:
Petko Petkov не е сам в тази битка и ще я води до Победа, защото е Войн, а вие си останете в дупките! Там е тъмно и влажно. Идеалния симулатор за бъдещия дом на душите ви. Свиквайте!“

 

Петко Петков освен ангажиран с граждански инициативи човек е и един от основателите на ZaraLab, което той сам определя като място, общност, център за обединяване на млади и талантливи граждани и да бъде добра основа за тези, които искат да се развиват.

 

Лабът е нещо, което ни липсваше, за да бъдем пълноценни. Създаваме благоприятна среда за информационните технологии и това е нашият принос към обществото. Хората, които идват винаги гледат с учудване, че такова място съществува в Стара Загора, но за наша радост то става все по-разпознаваемо особено сред младите активни хора в града. Основната цел, с която сме направили ZaraLab е да изградим общество от предприемчиви хора, които развиват иновативни проекти в България. За да постигнем това, ние организираме различни обучителни и социални събития като уъркшопи и нетуъркинги, на които хората да се събират заедно, да се запознават и обменят опит и идеи, казва Петков.

 

 


image0 (9K)