В кола и фризьорско ателие в Стара Загора намериха наркотици

Наркотици в „Ауди“, управлявано от 24-годишен мъж от с. Медникарово, общ. Гълъбово. В автомобила са се намирали и други четири лица на възраст между 22 и 27 г. и във фризьорски салон – 679,33 г. марихуана

На 28.11.2019 г. от служители на Второ РУ – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления с наркотични вещества. Около 16:20 ч. на същата дата, в гр. Стара Загора, на кръстовището на ул. „Княз Ал. Батенберг“ и ул. „Св. Княз Борис I“, е спрян за проверка л.а. „Ауди“, управляван от 24-годишен мъж от с. Медникарово, общ. Гълъбово. В автомобила са се намирали и други четири лица на възраст между 22 и 27 г. При извършените на място процесуално-следствени действия в близост до автомобила и в от лицата са намерени наркотични вещества – метамфетамин, 0,41 гр. и марихуана, 1,16 гр.
При последвали процесуално-следствени действия – претърсване и изземване във фризьорско ателие в Стара Загора, е намерено и иззето наркотично вещество – марихуана, с тегло 679,33 г.
Образувани са досъдебни производства по чл.354а, ал.3, т.1 от НК. Лицата са задържани за срок до 24 часа. С постановление на РП – Стара Загора на едно от тях – мъж на 27-години от гр. Стара Загора, е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок до 72 часа.


image0 (9K)