Колеж по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец“ в Стара Загора обявява прием за учебната 2022-2023 година

Във връзка с приема за новата 2021-2022 учебна година по специалност „Организация на охранителната дейност“, екипът на Колеж по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец“ в Стара Загора прави кратка презентация на учебното заведение.

Колежът е лицензиран от МОН, съгласно УДОСТОВЕРЕНИЕ № 52, № РД 14-53/ 24.08.21 г. с право да обучава кадри по специалност „Организация на охранителната дейност“ – ІV степен, в професионално направление „Сигурност“. Той е уникален за страната и конкуртентен за Европа.

Колеж по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец“ в Стара Загора се развива успешно през годините, добавяйки и своя социална политика, подкрепяйки обучението на сираци и полусираци, както обучението на братя, сестри и близнаци, определяйки ежегодно намаления на таксите им за обучение. Насърчаване получават и завършилите с отличен успех, както и колежаните, които са изявени спортисти и печелят призови места в различни спортни първенства.

Обликът на Колежа се определя от високото качество на преподавателския и инструкторския състав, както и от активната спортна дейност на колежаните, които участват и в международни състезания.

Завършилите Колежа са желани служители както в държавните, така и в частните структури за сигурност.

В учебния процес са включени дисциплини като Оръжезнание, Стрелкова подготовка, Криминалистика, Право, Индивидуална и екипна тактическа подготовка, Лична защита, Бойни приложни техники и други дисциплини, които изграждат устойчиви професионални знания и умения.

Създадени са авторски учебни планове и програми с ясното условие те да гарантират качеството на продукта – професионалисти по безопасност, охрана и сигурност. Най-важното е, какви знания и умения се изграждат, а не колко ще бъде трудно.

Колежът по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец“ е утвърден и признат като национален и регионален център за базова подготовка и квалификация на специалисти, както за държавните, така и за частните служби за сигурност.

Философията на създаването и развитието на Колеж по охрана и сигурност е ясна и определя и нашата визия за бъдещето. Хората, които обучаваме, придобиват професионални умения, които са им полезни, не само в бъдещата им работа, но и в техния личен живот.

Колежът по охрана и сигурност постави началото и натрупа опит, който ни позволи да развием мрежата от колежи в България. А самата тя ще създаде Специализирано висше училище „Академия за безопасност и охрана“.

Уважаеми читатели, във връзка с гореизложеното, се надявам да осъществим организирани срещи за презентация на професионалния колеж по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец“.

Вашето мнение, ще бъде взето под внимание, за да може Колежът да продължи да се развива и да работи професионално, устоявайки българските и европейските ценности.

Контакти:

АДРЕС: гр. Стара Загора, ул. „Бойруград“ №87

GSM: +359 888 111 449
e-mail: securitycollegе@abv.bg
[email protected]


image0 (9K)