Колко често трябва да перем пижамата?

Най-добрият съвет е след събуждане, да сменяте пижамата с домашни дрехи

Пижамата е любимото ежедневно облекло за много хора. Това не е случайно – пижамата представлява изключително удобство особено когато настъпят почивните дни и комфортът застава на първо място.

Почитателите на пижамите обикновено прекарват целия ден в тях, тъй като искат да се чувстват удобно през целия свободен ден. Американският институт по честотата се заема с разрешаването на един интересен казус, какъвто е колко често трябва да перем пижамата, пише Ezine.bg.

Ето какъв е правилният отговор на този въпрос:

Цялостната хигиена, свързана с процедурите около спането, се обляга върху няколко фактора: пране на спално бельосмяна на чаршафи и завивки, смяна на пижама.

Честотата на смяна на пижамата зависи от няколко аспекта. На първо място, е важен сезонът. Летните месеци например предполагат високи температури, от които следва честото и интензивно изпотяване. Така се намалява препоръчителният период за носене на една и съща пижама. В този случай можете да сте с една и съща пижама не повече от 3 последователни нощи. За правилна хигиена най-оптималният вариант е да сменяте своето спално облекло ежедневно.

През зимата този период може да се удължи с няколко дни. Студените месеци не предполагат прекомерно изпотяване, което прави хигиената по-лесна за поддържане. Затова през зимата можете да спите със своята любима пижама повече от 3 последователни нощи. Препоръчително е прането и смяната на пижамата да се осъществяват на всеки 4 дни.

Друг фактор, който влияе върху продължителното носене на една и съща пижама, е периодът, през който сте облечени в нея. Ако прекарвате целия ден със своето спално облекло, то това изисква съответно по-често пране и смяна. Ако пък вземате душ преди всяко обличане на пижамата, то респективно можете да я сменяте или перете значително по-рядко.

Въпреки това, хигиената играе важна роля, затова е препоръчително понякога да правите необходимите компромиси, за да се грижите правилно за нея. Най-добрият съвет е след събуждане, да сменяте пижамата с домашни дрехи, за да съхраните чистотата на своето любимо спално облекло по-дълго.

https://www.dunavmost.com/====… Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)