Колко ще платим за ски почивка в този зимен сезон

Зимният туристически сезон наближава. Любителите на зимните спортове вече се питат колко ще ни струва ски почивката в родните и в алпийските курорти?

Идва и последния шанс за евтина ски ваканция. В края на октомври приключват ранните записвания в хотелите, както в родните, така и в ски курортите в чужбина.

В Банско отстъпките при ранни резервации са 10-15%. В Боровец – 10% от цените на пакетите през активния сезон. А в Пампорово – 20% и то до средата на ноември.

[ad id=“255238″]

Повечето пакети за ски в Алпите можем да намерим на промоционална цена до 15 октомври. През последните години немалко българи предпочитат пистите на Австрия, Швейцария, Италия и Франция.

Цената на ски ваканцията зависи и от туроператора, който я организира. За сравнение – седмица за двама в Боровец на българския пазар струва – 1 174 лв., а през английски оператор – 1 237, но и с включен чартър.

Българските туристи, които резервират през чужди агенции обаче са много малко, информира Нова телевизия.
Очаква се от декември до март догодина страната ни да бъде посетена от 1.82 милиона чужди туристи от Турция, Румъния, Гърция, Македония и Великобритания. А българските туристи зад граница през зимните месеци се очаква да бъдат 1.450 милиона.


image0 (9K)