Коне и крави при прохода Предел, пътуващите в опасност

Опасност за пътуващите около прохода Предел. Оказва се, че в района често излиза едър добитък, който е предпоставка за сериозни ПТП-та.

Хората често карат бързо извън населените места и не са нащтрек за конете и кравите, които изкачат внезапно на пътната настилка. А трафикът в района е натоварен.

В социалните мрежи всекидневно се появяват сигнали за преминаване на коне и крави на пътя за Банско. Сред хората, които често използват този маршрут е Янек Мазулов от Добринище, който също споделя, че проблемът с животните е постоянен. До този момент решение няма, мерки не са взети, освен знаците, че на платното за движение има опасност от появата на едър добитък.

Все пах хората са убедени, че това не е достатъчно. Човек разказа как е ударил кон на прав участък и животното е починало. Хората настояват за по-ясна сигнализация, че пътят е опасен.

От община Разлог обясниха, че правят всекидневни проверки по проблемното трасе. На стопаните, пуснали си животните да се разхождат свободно по пътя, им налагат санкции.

„Електропастирите се слагат прекалено близо до пътното шосе, според нас навлизат в сервитута на пътя и трябва да предприемем мерки, така че да задължим стопаните да ги изместят на по-голямо разстояние от пътното платно, също което правим проверяваме дали това са електропастири или просто въжета“, каза пред БНТ Иван Гюров, заместник-кмет по икономически и правни въпроси община Разлог.

Въпреки проверките от общината апелират шофьорите да се внимателни и отговорни на пътя и да подават сигнали, в случай на нарушения.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)