Анализи

Копринка Червенкова: Елена Йончева се оказа лека кавалерия!

„Няма прошка по отношение на президента Румен Радев, каквото и да направи, ще бъде атакуван. Ходът му беше добър, вади го от пистата на напускащ властта и го качва на пистата като човек, който ще се конкурира с други за следващ мандат. Сега атаките срещу него ще бъдат друг тип – като срещу конкурент. До края ще го атакуват“.

Това каза пред БНР журналистът Копринка Червенкова. Според нея Радев се е разбрал с Нинова да не се намества и играта не е толкова сложна, но с идея да е по-хитра. Журналистът коментира и позиция на евродепутата Елена Йончева.

„Мислех Елена Йончева за по-консистентна, тя се оказа лека кавалерия. Страхувам се, че скоро и Сергей Станишев, чиято роля тя играе, ще разбере, че не му върши работа. Ако Елена разчита, че Моника Станишева ще я издържа, много се лъже! Много е афиф това, което тя говори! Не е състоятелно, че Нинова подрежда игра с Борисов. Тя може и да извърши чудеса, но поведението й не предполага такива самоубийствени ходове. Докато поведението на Йончева е самоубийствено, ликвидира се отвсякъде“, категорична е Червенкова.

В предаването „Хоризонт за вас“ Червенкова подчерта, че е трудно да се прогнозира какво ще се случи на парламентарните избори и определи всичко като „празни приказки по вечерно време, защото никой не знае какво ще се случи“.

„Твърде е възможно Борисов да остане четвърти път на власт, макар че го убеждават, че е уморен… Той знае, че ако излезе от властта, ще изгуби това, което го охранява – властта. Затова битката срещу президента е толкова яростна. Сблъсък между Борисов и Радев ще бъде сложен и няма да е в полза на Борисов“, коментира Червенкова.

 

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Recent Posts

Божков оглавява листата на „Център“ в Пазарджик

Екатерина Захариева отново ще е водач на листата на ГЕРБ...

31 минути ago

През погледа на главния редактор: От 9-ти май в ИА ЗАРАТА – само платени политически публикации

Живка Кехайова От 9-ти май в ИА ЗАРАТА - само платени политически публикации При старта…

34 минути ago

Съдът пусна на свобода Васил Божков

Мярката му "домашен арест" беше отменена...

36 минути ago

Старозагорският куклен театър ще участва през следващата седмица в три фестивала

Старозагорският куклен театър ще участва през следващата седмица в три фестивала, съобщиха за ЗАРАТА На…

36 минути ago

Партията на Цветанов се отказва от участие във вота на 9 юни

Не намираме отговорни и искрени партньори, смятат от "Републиканци за България"...

41 минути ago
image0 (9K)