Корнелия Нинова: Чака ни тежка есен и зима

„Ако до утре не бъде приет Законът за ДОО, няма да има увеличение на пенсиите от 1 юли“. Това заяви вицепремиерът Корнелия Нинова, лидер на левицата, пред bTV. Тя допълни, че ни чака тежка есен и зима

Нинова коментира: „Математически този вот на недоверие мина, но смислово повечето българи се убедиха, че мотивите за икономическа и финансова политикя бяха абсолютно несъстоятелни“.

Още не сме водели разговори с Кирил Петков за нашето участие в нов кабинет. Ако ни поканят, ще отидем на разговори и ще свикам Национален съвет на БСП, който ще реши дали ще участваме като партньори.


Нинова потвърди казаното по-рано днес, че оставката на правителството ще бъде внесена в Народното събрание в понеделник.

Още по темата

23 юни 2022 16:47

74

22 юни 2022 19:17

387

„По-важно е за какво ще се събираме с „Продължаваме промяната“ и кой ще участва“, допълни Нинова.

„Математически вотът мина, смислово гражданите се убедиха, че причините са несъстоятелни. Ние ги оборихме на обсъждане. Имаме два проблема и трябва да си го кажем – цените и доходите. Когато искахме да помогнем на гражданите, ни се поиска оставката. Признали сме проблема, предлагаме решение и те свалят правителството“, коментира вота на недоверие Нинова.

„Помощта за бизнеса е помощ за работни места. Подкрепата за тока доведе до 4% ръст в икономиката. Една от грешките ни е, че не им дадохме предсказуемост и предвидимост. Ние решавахме проблемите от месец за месец“, коментира още тя.

Според вицепремиерът темата за Северна Македония е била абсолютно изкуствено вдигната и преекспонирана.

„Измислена димка, за да отклони вниманието и да даде на „Има такъв народ“ патриотичен символ. Истинската причина са пари и интереси. Статуквото се обедини, за да спре продължаването на промяната. Аз мислех, че ще изкараме по-дълго време, защото имахме добро правителствено споразумение, имахме съгласие по важни политики, уви обаче двама от партньорите не се разбраха“, коментира Корнелия Нинова.

„Ние сме удовлетворени от свършеното в това правителство. Доста неща се направиха и се приеха закони. Ние се концентрирахме в социалната политика, но сме ангажирани и с правосъдната реформа“, каза още Нинова.
 

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)