Бизнес

Корнелия Нинова: Ще задължим веригите да продават 50% български стоки на своите щандове

„Промяната започна с ваша помощ миналата година с избора на Румен Радев за президент. Но това беше само началото. Промяната продължи в партията, за да покажем на обществото, че партията може да се променя, за да промени и България“.

Това заяви пред близо 1000 русенци лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя обясни, че партията се е отворила за граждански структури, земеделци, учени, млади, студенти, спортисти, за хора от средите на младите с увреждания, офицери от запаса, инженери, лекари, учители.

„Всички тези хора дойдоха и ни помогнаха да изготвим националния план за България. Това е днес и предложението ни към вас – да поискаме промяната и да я постигнем“, подчерта председателят на БСП.

Нинова заяви, че основен опонент на БСП е ГЕРБ. „Те оставят тежко финансово и икономическо наследство, което се равнява на 27 млрд.лв. дълг . Една трета от всичко, което е произведено и изработено от всеки от нас, не е наше, а го дължим, за да може ГЕРБ да тъне в охолство и да твърди, че строи България и оставя една стабилна финансово държава“, обясни тя и подчерта, че наследството обаче е само дълг след дълг.

Нинова бе категорична, че БСП няма да увеличава дълга на Бълагрия. „Днес може да избираме между икономика, която е разпределена между 7-8 фирми, между обществени поръчки, които се взимат от приближени до властта или индустрия, българско производство и българско земеделие. БСП ще се бори до край да възстановим българската икономика и земеделие“, заяви лидерът на левицата.

Нинова обясни, че това ще стане с няколко основни политики. На първо място тя посочи създаването на фонд „Индустрия“, с който държавата ще инвестира в предприятия за българско производство и български стоки.

Като друга мярка тя посочи слагането на таван на субсидията на големите земеделски производители и тя да се разпределя на малките и средни производители на месо, мляко, плодове и зеленчуци, за да имаме българска храна на българската трапеза.

„Ще задължим веригите да продават 50% български стоки на своите щандове“, каза още председателят на БСП и допълни, че държавата ще подпомогне млади предприемачи, които искат да открият българска фирма, като ги освободи 2 години от плащане на данък печалба.

Нинова заяви, че левицата няма да позволи на българския народ да се предлагат стоки и храни второ качество, защото не сме второ качество европейци.

„Дайте ни своята подкрепа, за да направим тази промяна – за целия ни народ и за България“, призова Корнелия Нинова.

редактор

Recent Posts

Теменужка Петкова: Не сме готови да освободим цената на тока за бита

Нямаме данни колко са енергийно бедните...

36 минути ago

България и Турция продължават дебата по споразумението за „Боташ“

Около това се обединиха двама министри...

37 минути ago

Патрулка се блъсна във Велико Търново

Не са ясни причините...

42 минути ago

Приключи делото за попечителство на Бритни Спиъс

Двамата са постигнали споразумение...

45 минути ago

Светлана Каменова е европейска шампионка по бокс

  Страхотна Светлана Каменова стъпи на върха на Европа, научи ЗАРАТА от БФ Бокс.  …

един час ago
image0 (9K)