Костадинов за еврото: Започваме консултации за референдум

Костадинов за еврото: Започваме консултации за референдум

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов смята, че обвързването на България с еврото трябва да бъде решено с референдум.

„Вчера правителството на Петков извърши поредното си национално предателство. По предложение на министър-председателя Министерският съвет прие план за въвеждане на еврото като официална валута в България от 1 януари 2024 г. Решението не е взето единодушно – имало е гласуване, при което 10 министри са били за, а 7 са гласували против въвеждането на еврото. „Възраждане“, разбира се, няма да допусне предателите да унищожат българския лев. Още от днес започваме консултации с другите парламентарни партии, за да съберем поне 48 подписа на депутати под искането ни за референдум по темата.

Още по темата

27 май 2022 15:10

123

Ние вече имаме 13 (това са народните представители от Възраждане), трябва да съберем поне още 35. Логично е едно толкова съдбоносно решение да бъде взето от целия български народ, а не само от 10 министри на ПП и ДБ“, написа в личния си профил във Facebook лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Ако обаче не получим подкрепа в парламента, ни остава следващото средство – да съберем поне 200 000 подписа, за да разгледа Народното събрание предложението за референдум, и поне 400 000, за да се превърне това предложение в задължително за изпълнение от управляващите. И сега е момента на големия парадокс. Аз съм уверен, че без проблем ще съберем не 400 000, а дори 500 000 подписа. Същевременно въобще не съм такъв оптимист за събирането на 35 подписа в Народното събрание. Не е ли това показателно за пълния разлом между народа и неговите уж „народни“ представители? Така че, уважаеми сънародници, чака ни нова, много важна битка. Битка за спасяването на българския лев и запазването на финансовата ни независимост. Битка, която трябва да спечелим. Битка, която ще спечелим!“, посочва още той.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)