Костадинов при Радев: Не бихме могли да говорим с която и да е политическа сила

Костадинов при Радев: Не бихме могли да говорим с която и да е политическа сила

Снимка: БГНЕС

„Тук съм да благодаря за това, че сте бърз в действията си според Конституцията, защото тя ви дава да преценявате сам сроковете в нея, а вие сте явно загрижен за политическата криза в страната“. С тези думи лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов се обърна към президента Румен Радев по време на консултациите за съставяне на правителство, предаде БГНЕС.

Още по темата

28 юни 2022 10:52

14

28 юни 2022 10:35

21

28 юни 2022 09:26

16

27 юни 2022 18:34

22

Нашето виждане е, че основният и най-бърз начин за преодоляване на политическата криза, която е предизвикана от действията и бездействията на досегашния кабинет, са предсрочните избори. Колкото по-скоро, толкова по-добре. Затова насрочването на тези консултации в рамките на буквално деня след свалянето на правителството, са ясен знак, че оценявате сериозността на ситуацията и нямате намерение да пилеете повече време на България.

Ние считаме същото – че излизането от тази криза на доверие, която се съчетава и с тежката икономическа и инфлационна криза, и за връщането поне отчасти на доверието на българските граждани към политическия елит, са нови избори, посочи Костадинов.

Той отново повтори тезата си, че настоящият парламент е напълно изчерпран.

„Не бихме могли да говорим с която и да е политическа сила, особено след гласуването на казуса РСМ миналата седмица, където се очертаха не червени линии, а буквално камиони. Провеждането на предсрочни избори е като референдум за бъдещето на България оттук насетне. Защото обществените нагласи не са като преди 6-7 месеца, ситуацията е динамична не само у нас, но и по света. Нека за пореден път отидем на изпит за доверие. Колкото по-бързо са предсрочните избори, толкова по-добре“, допълни Костадинов.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)