Крими новини

Костов трепери от страх заради смразяващите тайни за срещите му с Косьо Самоковеца!

Освен от мащабното прокурорско разследване на мафиотската приватизация, нейният идеолог Иван Костов трепери и от още нещо – тайните му срещи с един подземен герой. Константин Димитров-Самоковеца!

Същият този Косьо, който от портиер в хотел на Боровец се превърна в главатар на контрабандните канали по време на премиерския мандат на Костов. В оперативните служби за сигурност е запазена обемна информация за нерегламентираните контакти между тогавашния министър председател и знаковия представител на ъндърграунда.

„Самоковеца се издигна в черния бизнес с подкрепата и мълчаливото съгласие на кабинета „Костов“. Никой не може да стане лидер в тази сфера без политическа протекция от най-високо държавно ниво“, е подчертал пред БЛИЦ антимафиот с богат опит. Друг източник от бурните политически процеси, съпътствали криминалното раздържавяване, твърди, че ползващият се с безграничното доверие на Костов – генерал Атанас Атанасов също таи спомени от изключително любопитни срещи на неговия началник.

Едва ли е случайно обстоятелството, че именно Атанасов се е озовал първи на местопроизшествието на разклона за Зоологическата градина, където по друг престъпен бос Поли Пантев бе открит огън с гранатомет на 20 юли 2000 г.

Още по-странното е, че по това време Атанасов е директор на Национална служба Сигурност и има функции на контраразузнавач, а не не полицай, прокурор или следовател.

„Всички служби в този период отлично знаеха за какво става въпрос. Но тогава държавата функционираше по този начин. Костов действаше авторитарно, а Атанасов ръководеше политическата му полиция“, категоричен е друг очевидец на Прехода, който е заемал ръководен държавен пост. С разстрелите на Самоковеца и Пантев техните покровители си мислят, че двамата са отнесли свидетелствата от срещите си с политици в хладните гробове. Това, обаче е илюзия. А, Костов си дава сметка, че спомените съвсем скоро могат да оживеят и да го превърнат от милионер в затворник. Именно затова трепери…

Ивайло КРАЧУНОВ, blitz.bg

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Recent Posts

Костов уклончив ще подаде ли оставка или не

Той остава треньор на "Левски" "още 4-5 дни"...

7 минути ago

Петков за казуса „Корал“: Това е провокация, не ви ли е срам, честно…

Лидерът на ПП не може да повярва, че вече трети ден това е новина...

11 минути ago

Акула се появи на плажа в Бургас

Черноморските акули обаче са безобидни...

25 минути ago

Дете е с 35% изгаряния след взрив на газова бутилка

Пострадала е и възрастна жена...

един час ago
image0 (9K)