Крадецът от Хрищени е извършил и друго престъпление

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем 24-годишния Георги К. по досъдебно производство за това, че е откраднал чуждо моторно превозно средство в старозагорското село Хрищени, като след това го е повредил и изоставил без надзор. От автомобила липсвали и движими вещи.

В хода на образуваното срещу Георги К. досъдебно производство било установено, че на 14.10.2016 г. в село Хрищени, общ.Стара Загора, противозаконно е отнел лек автомобил, марка „Опел Астра“, собственост на лице, живеещо в селото. На 18.10.2016 г. автомобилът бил намерен паркиран на улица в същото село с повреди в задната част. От автомобила той откраднал авторадио, както и сумата от 150 лева.

Обвиняемият не е осъждан до момента, но спрямо него се води бързо производство за друго престъпление, извършено на 1.11.2016 година. Работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора. Обв. Георги К. е бил задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. На 3 ноември 2016 г. по искане на Районна прокуратура – Стара Загора е било образувано производство за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обв.Георги К.  Със съдебно определение от 3.11.2016 г. Районен съд-Стара Загора  е взел мярка за неотклонение“домашен арест“ по отношения на обвиняемия.

Определението подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора.


image0 (9K)