Крадец отмъкнал пет коли за рекордно кратко време е осъден на затвор при „строг“ режим

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Казанлък е осъден Ибрям А., на 24 г., за кражба на чужди моторни превозни средства с намерението противозаконно да ги ползва, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

На 4 август 2016 година Ибрям А. избягал от изтърпяваното наказание в затворническото общежитие в Гълъбово и от тази дата до 19 август 2016 година е извършил поредица от кражби.

Установено е, че от различни населени места в община Казанлък и в село Средец, община Опан, Ибрям А. противозаконно е отнел пет леки автомобила с марка „Сеат Ибиза“ „Фиат Пунто“, „ВАЗ 2101“, „ВАЗ 150“, „Фолксваген Поло“ , собственост на различни граждани. Една част от автомобилите са се повредили и са били оставени без надзор или укрити в района на село Шейново, община Казанлък.

Районна прокуратура-Казанлък е ръководила разследването по образуваните досъдебни производства. След обединяването им в едно производство и предаването му на съд с обвинителен акт, Ибрям А. е осъден по реда на съкратеното съдебно следствие. Той е получил присъда за три години и четири месеца лишаване от свобода при „строг“ режим. Присъдата е влязла в сила.


image0 (9K)