Красимир Вълчев: „А“ отборът е тръгнал към „Б“ група и по всяка тема може да се иска вот на недоверие

Увеличението на цената на газа съвпадна със сметките на нашите енергийни експерти, че ще плащаме допълнително 100 млн. лева.

Това е възнаграждението за посредника и за хората, които са го инсталирали за тази роля, заяви на пресконференция пред журналисти в Стара Загора народният представител от ГЕРБ – СДС Красимир Вълчев. В нея участваха и колегите му Маноил Манев и Илиана Жекова.
Вълчев добави, че „Продължаваме промяната“ са вкарали омраза в системата и са опетнили знамето, а най-ярките петна се казват „Джемкорп“ и „Мет“.
„Управляващите непрекъснато лъжат. Консумираме същия руски газ, но чрез посредника „Мет“. През него ще внасяме и американския втечнен газ. Властимащите не са толкова нехаресващи руски газ, но схемата им е да вкарат посредници“ – категоричен е народният представител. Той добави, че управляващите нямат никакво намерение да запазят комплекса „Марица изток“, защото той пречи на фотоволтаичното лоби и целта е да бъде приватизиран чрез смесени дружества.
„Определено А отборът е тръгнал към Б група и всеки момент по всяка тема може да се иска вот на недоверие, но най-добрият ще бъде този, даден от народа“ – каза в заключение депутатът.
Маноил Манев акцентира на преструктурирането в МВР, което ще доведе до ръст на престъпленията, защото се прави по математически модел, според криминогенната обстановка и населени места ще останат без или с намалено присъствие на полицаи.
Манев е категоричен, че отстъпката от 0,25 лева за литър гориво в бензиностанциите е пълна лъжа и нищо от обещаното няма да се случи.
„Държавата е напълно неподготвена и по отношение на бежанците от Украйна, които трябва да освободят хотелите. Няма яснота, в кои населени места ще бъдат настанени, ще имат ли нуждаещите се достъп до медицинска помощ, възможности за работа…“ – коментира Илиана Жекова. Тя добави, че има много неизвестни и около предстоящото увеличение на пенсиите, преизчисление им и колко хора от третата възраст ще останат под линията на бедност, която е 413 лева.


image0 (9K)