Крими новини

Криминален психолог: Всеки е способен да извърши убийство

Всичко зависи от степента и обстоятелствата, коментира Росен Йорданов

„Всички са способни да извършат убийство. Всичко зависи от степента и обстоятелствата”. Това коментира криминалният психолог Росен Йорданов.

„В моя опит в работата ми съм се натъквал на удивителни случаи. На хора толкова приятни за околните, спокойни, а са способни да извършат неочаквани за тях неща. Всеки е способен да го извърши, зависи в какъв момент и в какво състояние е изпаднал”, коментира бившият заместник-директор на Института по психология към МВР.

[ad id=“225664″]

Що се отнася до убийството на журналистката Виктория Маринова и убиеца й, Йорданов заяви: „В човешкото поведение има закономерности. Трудно ми е да повярвам, че има подбудителство, че има съучастие в самото деяние. В огромен процент от случаите, когато става дума за такова деяние, то обикновено е дело на един човек, воден от собствения си нагон и импулс. 99% от тези хора са вменяеми”.

„Думата психопат ще я обясня за стотен път. Това е занижен респект към нормите, правилата. Това е неспособност да удържаш собствените си желания в обществено приемливите коловози”, коментира Йорданов.

[ad id=“263680″]

„Със сигурност има и генетични фактори, и фактори, свързани със средата, възпитанието, влияния. Силно се съмнявам, че подобен тип характери ще изчезнат от обществото”, добави той.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Recent Posts

Мода за пролетта – как да носите блуза с щампа?

Графичните модели са все по-популярни...

3 часа ago

11 закона за силата, които всеки трябва да знае

Избягвайте нещастните и хората без късмет...

5 часа ago

Дарение за българите в Албания възпали македонистите

Българският флаг бил провокация...

5 часа ago

Ливърпул показа новия екип – ремикс на легендарния от 1984

Същата година момчетата на Джо Фейгън спечелиха КЕШ...

6 часа ago
image0 (9K)