Categories: Любопитно

Криско живял сред хлебарки в Студентски град

Кристиан Талев – Криско днес е едно от най-известните имена в родния музикален бизнес, но пътят му към популярността не е бил никак лек. Когато пристигнал от родния си град Габрово в столицата, известният рапър и продуцент живеел в мизерно общежитие и трудно свързвал двата края. Късметът обаче бил на негова страна и още първото му парче се превърнало в тотален хит.

Преди да пробие като изпълнител, Криско бачкал като помощник-барман в морския курорт Дюни. Хванал се на тази работа заради сервитьорка, в която бил лудо влюбен. „Тя работеше на същото място и исках да бъда до нея. Хиляди чинии измих заради тази девойка”, връща лентата на спомените рапърът. Той се трудел като барман само през летните месеци, през останалото време разчитал на родителите си в родния си град Габрово.

За първи път Талев се почувствал самостоятелен, когато дошъл да следва в столицата. Още на третия ден след пристигането си в София започнал работа като диджей в Студентски град, но не крие, че преминал и през доста трудни моменти във финансов план. „Имаше период, в който менюто ми включваше основно филии с лютеница, а за разнообразие вечерях със солети. По тази причина бях и много хилав”, споделял е изпълнителят.

Негов дом по това време била тясна и мръсна стая в мизерно общежитие. Криско неведнъж се е шегувал, че в блока имало повече хлебарки, отколкото студенти. Той обаче извадил късмет и първото самостоятелно парче, което създал уж на шега, се превърнало в хит. Още на следващата година зарязал Студентски град и се преместил в по-широка и удобна квартира.

Изпълнителят изненада почитателите си, като показа своя снимка от този период. Кадарът е отпреди 13 години, а на него Талев изглежда като момченце. „2008 г., когато широките дънки бяха мега тренд. Аз съм първа година студент. Тогава всички слушат „Щото е маймуна”, но никой не знае как изглеждам. Тъкмо дошъл в София с една торба мечти…”, написа рапърът.

Някои фенове коментират, че старият Криско им липсва, защото актуалните му песни са много комерсиални и даже клонят към чалгата. Други пък не пропускат да подхвърлят, че по това време габровецът е залитал по „белия прах”, тоест по наркотиците, които някога бяха и основна тема на текстовете му.

Първите експериментални песни на Талев много се харесали на студентите и скоро се сдобили с по-широка популярност. Тогава той решил, че на всяка цена трябва да пробие и се съсредоточил върху музиката. Зарязал учението в университета и така и не взел диплома за висше образование. Два пъти записвал различни специалности, но нямал нито времето, нито търпението да си взима изпитите. Паметливи хроникьори си спомнят, че в онези години днешната звезда е взет под крилото на Миро от „Каризма”. Някои дори твърдят, че двамата са живели под един покрив няколко месеца. След това рапъра става много близък с друго актуално име – Любо от група „Те”, което е повод за всевъзможни слухове и до днес. Години по-късно плеймейтката Ася Капчикова, с която Криско няколко месеца беше гадже, ще разкаже смайващи неща, които немската хартия UPM, на която е отпечатан нашия вестник, не би могла да понесе.

В началото на кариерата си Криско казваше в интервюта, че около 30-те си години се вижда като семеен мъж с две или три деца. Изглежда, че той наистина следва мечтите си, защото вече е на 32, има дъщеря на име Амая, а второто бебе в семейството му е напът да се появи.

Изпълнителят и половинката му Цветелина Петрова не си губят времето, защото само година и половина след раждането на щерка им, те са готови да посрещнат новия член на фамилията. Щастливите родители твърдят, че винаги са искали децата им да са с малка разлика във възрастта.

Според запознати бременната Цвети възнамерява да се отдаде на майчинството и няма да се връща на работа. Преди чаровната брюнетка се изявяваше като танцьорка и стюардеса, но твърди, че това вече е затворена страница за нея. Казва, че към полетите може и да се върне някой ден, но кълченето в оскъдно облекло със сигурност остава в миналото.

Криско е разказвал, че с Цвети са се запознали на снимките на негов видеоклип. Тогава тя била част от популярен балет, но семейният живот с хитовия изпълнител много я променил и танците вече не са сред приоритетите й. „Беше хубав период от моя живот, но вече съм различен човек и ме вълнуват други неща!”, категорична е младата майка. Тя напълно е загърбила нощния живот и се е посветила на дъщеря си Амая и развиващия се живот в утробата й, писа Уикенд.

Талев и Петрова са заедно от 4 години и твърдят, че се разбират отлично. Въпреки плъзналите слухове, че ще се женят, те все още не планират сватба. Криско отрича брака като институция и казва, че няма нужда от подпис в гражданското, за да живее щастливо с любимата си жена.

 

Ваня Русева

Share
Published by
Ваня Русева
Tags: Криско

Recent Posts

Гриша Ганчев и синът му официално напуснаха ЦСКА

Акциите им са прехвърлени на Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука...

8 минути ago

Два проекта за над 3 млн. лева ще се реализират в николаевско село

Два проекта на стойност над 3 млн. и 77 хил. лв. ще се реализират в…

11 минути ago

ВУЗФ търси отличниците на България с уникална кампания за бъдещи студенти

Кампанията "ВУЗФ за отличниците" e насочена към кандидат-студенти, завършили с отличен успех средното си образование...

12 минути ago

Успокоение: Цените на горивата няма да се променят по празниците

В момента има спад в търсенето на дизелово гориво...

21 минути ago

Богдан Богданов: ГЕРБ-СДС правят промени в последния момент

Правени са промени, които не са били обсъждани...

24 минути ago

През погледа на главния редактор: Не само политически и социално, но и научно потвърдено: Няма нищо по-опасно от глупака

Живка Кехайова Не само политически и социално, но и научно потвърдено: Няма нищо по-опасно от…

28 минути ago
image0 (9K)