Кристиано Роналдо си тръгва от Ювентус?

Ръководството на Ювентус е изключително недоволно от очертаващия се разочароващ сезон за тима и е решило да промени кардинално клубната си политика.

Във вторник вечерта „Старата госпожа“ отпадна драматично от Порто на 1/8-финалите на Шампионската лига, а за капак „бианконерите“ изостават на 10 точки от лидера във временното класиране на Серия „А“ – Интер (Милано).

Тези два факта свеждат до минимум възможността грандът от Торино да се поздрави със занчим трофей през настоящата кампания.

Затова шефовете на торинци ще се опитат да изградят нов отбор около гръбнак от млади играчи, които са сега в състава на Андреа Пирло – Уестън МакКени, Федерико Киеза, Матайс де Лихт и Войчех Шчесни. Това твърди уважаваният журналист и футболен инсайдър Фабрицио Романо.

По всичко изглежда, че бъдещето на мегазвездата Кристиано Роналдо няма да е свързано с Ювентус, тъй като шампионите на Италия не могат да си позволят повече да плащат високата заплата на португалеца.

Кристиано прибира по 30 милиона евро на година, което е сериозен разход за торинския клуб, който също не бе подминат от финансовата криза, породена от коронавируса.

Договорът на Роналдо с Ювентус е до 30 юни 2022 година, но е много вероятно „бианконерите“ да се опитаъ да го продадат още след края на този сезон.

Почти сигурно от състава на Юве си тръгва и уелсецът Аарън Рамзи. На този етап халфът не влиза в плановете на старши треньора Андреа Пирло и може да си търси нов отбор.


image0 (9K)