Кристиан Ериксен е претърпял операция, изписват го днес

 

Полузащитникът на Интер и националния отбор на Дания Кристиан Ериксен е претърпял успешно операция на сърцето, като му е бил поставен специален имплант, научи ЗАРАТА.

Според La Gazzetta dello Sport, медицинската интервенция се е състояла вчера, 17 юни. Ако състоянието на футболиста остане стабилно, той ще бъде изписан от болницата в Копенхаген още днес.

Операцията се счита за рутинна, но това ще промени изцяло футболния живот на датския национал. Самият той вече няма да може да играе за Интер, тъй като в Италия има забрана на спортисти със сърдечни проблеми да се състезават.

Изданието съобщава още, че най-вероятно днес Кристиан Ериксен и семейството му ще се приберат в дома им в Дания.

Кристиан Ериксен ще живее вече със сърдечен дефибрилатор, въпреки че ако се окаже, че проблемът е бил еднократен, след време може да бъде премахнат. Това е малко устройство, което може да лекува хора с ненормални сърдечни ритми. Той изпраща електрически импулси за регулиране на сърдечната аритмия, тъй като това може да бъде опасно и да причини нов сърдечен арест.

Звездата на Интер колабира в края на първото полувреме на мача с Финландия (0:1) от Евро 2020. Медицинският екип приложи сърдечен масаж на играча, като се наложи да се използва и дефибрилатор, за да бъде върнат към живота.

По време на мача между Дания и Белгия (1:2) футболистите спряха играта в 10-ата минута в знак на чест към Кристиан Ериксен. Целият стадион „Паркен“ избухна в аплодисменти.

Немският лекар Йенс Клайнфелд, който се погрижи за футболиста веднага след инцидента, още на терена, разкри какви са били първите му думи след отварянето на очите.


image0 (9K)