Кристиян Николов се класира за 1/4-финалите на Европейското по бокс

Кристиян Николов се класира за 1/4-финалите на Европейското първенство по бокс в Ереван научи ЗАРАТА от БФ Бокс. Националът ни се представи на висота и елиминира съпротивата на естонеца Стивън Аас в категория до 80 килограма.

Българинът се поздрави с чиста победа с 5:0 съдийски гласа. Николов започна вихрено срещата и още в първите минути респектира съперника си. Младият ни боксьор изкова солиден аванс, но не се спря и продължи да доминира на ринга, като в края на третия рунд дори бе близо до това да откаже естонеца.

На 27 май Николов ще се изправи срещу сърбина Артьом Агейев. Той изненада поставения под №1 в схемата Шами Жалидов (Испания) с 4:1. Победа ще гарантира на българина минимум бронзов медал от шампионата.

Останалите ни двама представители днес отпаднаха от турнира. В категория над 92 килограма Йордан Морехон изигра равностоен мач с молдовеца Алексей Заватин. Двамата си поделиха надмощието в първия и втория рунд, но в третия българският национал отстъпи инициативата и допусна поражение с 2:3 гласа.

По сходен начин се разви срещата и на Венсан Киркоров. В категория до 67 килограма българинът бе надигран от унгареца Милан Фодор. Резултатът в съдийските карти след първите два рунда бе равен. В третия обаче националът ни отпадна физически и позволи на съперника му да вземе надмощие и да спечели с 4:1.

В сряда на ринга ще се качат още трима българи. Носителят на Купа „Странджа“ и европейски шампион за мъже до 22 години Радослав Росенов ще дебютира на първенството срещу Вилиам Танко (Словакия) в категория до 60 кг. Рами Киуан (75 кг) ще мери сили с Габриел Досън (Ирландия), а Кристиян Димитров (86 кг) ще боксира с представителя на домакините Рафаел Хованисян.


image0 (9K)