Крум Зарков: Кризи има често, но толкова дълбоки рядко

Кризи по принцип често има, но в такава дълбочина рядко се случват. Ние не сме изпратени, за да търсим целенасочено на някого да навредим. Имаме мисия и тя бе публично поставена – не да се тръшкаме, а да работим с компетентност и да смекчим кризите, да може в следващото Народно събрание България да влезе с летящ старт, заяви пред bTV служебният правосъден министър Крум Зарков.

Той отрече преднамереност в действията на служебния кабинет. Зарков уточни, че документите, подадени към Агенцията под вписванията за гръцката газова връзка, са подадени със сгрешени имена.

Става дума за грешка, а не за преднамереност и Агенцията по вписванията няма какво друго да направи, подчерта Зарков.

Служебният министър съобщи, че следващата седмица различните министерства ще определят публично своите приоритети.

Още по темата

6 авг 2022 08:52

127

В сектор правосъдие вече направихме рокадите, които мислехме, че са необходими. Надежда Йорданова е оставила сектора в едно добро състояние, запазих голяма част от нейния екип, каза още Крум Зарков.

Една от нашите големи задачи е да подготвим законопроектите, за които толкова се говореше, посочи Зарков и отбеляза, че са най-важни законопроектите, свързани и с Плана по възстановяване.

По думите му сега е моментът, в който България да се подготви и да бъде пълноправен член на Шенген.

Шенген е една от темите, по които може да се работи и да постигне сериозен пробив без работещ парламент, каза Зарков и съобщи, че в края на септември ще има поредна проверка на мисия по техническата готовност, защото има изостаналост по работата на министъра на вътрешните работи. Има закони, които Европа чака от България много дълго време, включително този за търсене на отговорност на главния прокурор, отбеляза още служебният министър на правосъдието.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)