Кубрат Пулев подписа с нов промоутър

Най-успешният български боксьор в тежка категория Кубрат Пулев ще бъде промотиран от агенция „Топ Ранк“, съобщава ESPN. До момента за боксовите ангажименти на Кобрата, който ще има сериозен двубой в началото на следващата година наживо в ефира на ESPN, се грижеха Джон Уърт от „Епик Спортс“ и Ивайло Гоцев.

Пулев, Уърт, Гоцев и президентът на „Топ Ранк“ Боб Аръм представиха новото си дългогодишно партньорство по време на следобедна пресконференция в събота в „Медисън Скуеър Гардън“ в Ню Йорк, след което изгледаха наживо двубоя между Васили Ломаченко и Хосе Педраса.

„Започваме работа и ще видим докъде ще стигнем“, беше краткият коментар на Кобрата преди началото на мача между Ломаченко и Педраса.

„Нашият план е той да се бие в много важен и водещ мач от Гала вечер в ефира на ESPN през първите три месеца на следващата година. Най-вероятно през март. Това ще бъде неговата подготовка за битката с Джошуа“, заяви Аръм и уточни, че все още няма конкретна идея за съперник на Кобрата.

„Той е готов да заложи позицията на претендент, защото няма особен смисъл да бъдеш такъв без подготовка и да бъдеш унищожен от Джошуа. Но ако Пулев се бие с един от водещите боксьори и покаже качества и добра форма, той ще може да победи и Джошуа“, продължи той.

„Вече сме виждали, че Пулев може да се бие. Той е и добър човек, така че ние решихме да подпишем с него“, завърши президентът на „Топ Ранк“, която промотира още Брайънт Дженингс и Анди Руис в тежка категория.


image0 (9K)