Кънчо Стойчев: БСП показа, че няма началници от Европа

„Не мисля, че има война между институциите. Хубаво е да има противоборство и сблъсъци. Слушах едно от последните изказвания на Бойко Борисов, той също заяви, че няма проблем между институциите.“ Това каза в сутрешния блок на бТВ проф. Михаил Константинов, който коментира вчерашния отчет на президента Румен Радев.

[ad id=“263680″]

„В речта на Радев се забеляза една ревност относно външната политика на правителството. Президентството има възможности и правомощия да действа във външнополитически план. Аз препоръчвам на ръководните фактори да синхронизират своите действия. Мен ме притеснява повече, че в президентството явно няма синхрoн. Говоря за противоречието между Румен Радев и Илияна Йотова относно Истанбулската конвенция.

Това не е хубаво и на „Дондуков“ 2 трябва да вземат мерки. Народът е категоричен, че не иска тази конвенция. В тази конвенция е пълно с трети пол и всякакви други полове. Най-опасното в тази конвенция са опитите да се въздейства върху децата“, разкри проф. Константинов.

Заедно с него гост беше и социологът Кънчо Стойчев. „Основен демократичен принцип е разделение на властите. За това не виждам нищо лошо в изказването на президента. Същото важи и за думите на Цвета Караянчева. Тя също има право на мнение и го изрази.

[ad id=“218001″]

Относно Истанбулската конвенция е хубаво, че Корнелия Нинова и БСП взеха такава категорична позиция. Странни са заплахите, че БСП ще бъде изхвърлена от ПЕС. С категоричната си позиция БСП показаха, че те нямат началници от Европа. Това трябва да покажем всички, че ние сме партньори и нямаме господари. У нас има закони. Не знам на някой да е разрешено да бие жена си и не разбирам с какво ще помогне тази конвенция“, обяви Стойчев.

 


image0 (9K)