Стара Загора

Лабораторията, изследвала асфалта на фаталния завой, е в Стара Загора и е свързана с „Трейс Груп”

Проверка на bTV доказва, че тестовете на асфалтовите смеси са направени от лаборатория на дружество, което е част от структурата на „Трейс Груп“

Лабораторията, която е дала „зелена светлина“ за качеството на асфалта на фаталния завой, е свързана с фирмата, извършила ремонта на трасето. Според източници на bTV тестовете на асфалтовите смеси са направени от дружество, което е част от структурата на „Трейс Груп”.

bTV научи, че въпросната частна лаборатория е собственост на „ПИ ЕС АЙ“ Стара Загора. На собствения си интернет сайт дружеството се представя като „водеща компания в структурата на „Трейс Груп Холд“. Председател на Съвета на директорите на „ПИ ЕС АЙ” към онзи момент е бил Галин Михайлов. Неговият баща Николай Михайлов е председател на Надзорния съвет на „Трейс Груп Холд“.
Справка в Търговския регистър показва, че Галин Михайлов, чието дружество е провело тестовете на асфалта, е част или е бил част от още редица компании, свързани с „Трейс Груп”. Например, Михайлов е управител на „Трейс Транс ЕООД”.
До преди 3 години е бил в Съвета на директорите на „Трейс Пътно строителство“, а преди две – в Съвета на директорите на „Трейс – София“. До лятото на 2016 г. Галин Михайлов е в Съвета на директорите на „Трейс Груп Холд“.
Вчера регионалният министър каза, че в асфалта има недопустим материал. Николай Нанков: Тестове са показали недопустим материал в асфалта на пътя София – Своге
„Този материал е варовик, този материал е недопустим”, заяви министър Николай Нанков – „В случая е интересното, че частната лаборатория, в която е изпитан материалът, също е локализирана в Стара Загора, не го казвам случайно”, добави министър Нанков.
Изпитването на асфалта е проведено през 2014 г. от частна лаборатория в Стара Загора, а държавата не била длъжна да провежда свои тестове.
Така единствените тестове, правени на асфалта, полаган на пътя, остават тези, проведени в лабораторията на „ПИ ЕС АЙ”, която е част от „Трейс Груп Холд”. А шефът на „ПИ ЕС АЙ” по това време Галин Михайлов, отговаря на въпросите на телевизията така:
– Аз съм бил само представляващ, бил съм надзорник там, заяви Галин Михайлов.
– Т.е. вие не знаете какви са били дейностите на „ПИ ЕС АЙ”?
– Аз дейностите ги знам, само, че там е имало друг директор, аз съм бил представляващ. Питайте него.
Михайлов свързва bTV с Латьо Латев, който по думите му е бил изпълнителен директор, когато са проведени тестовете на асфалта. Латев обаче отрича.
„Не съм в нещата отдавна. От 4 години не работя в тази фирма, а пък и да съм бил там, тя лабораторията си действа независимо”, заяви Латьо Латев, бивш изпълнителен директор на ПИ ЕС АЙ”.
А след този разговор Галин Михайлов изключи мобилния си телефон. ЗАРАТА също се опита да установи връзка с него към момента безрезултатно.
Към днешна дата „ПИ ЕС АЙ” АД е със сменено име и адрес. Дружеството вече се казва „Трейс – Пътно строителство“ АД.

Повече четете на btvnovinite.bg

Живка Кехайова

Нямам девиз, имам собствена философия.

Recent Posts

Простреляното дете от Враца е изведено от реанимация

То вече е в детската неврохирургия...

20 минути ago

Удължиха нулевата ставка на хляба и брашното

Надценката ще е не повече от 15 на сто...

24 минути ago

Днес в „Свободна да избира“: Анупама се завръща в дома на майка си и брат си

Крайно разочарована, че достойнството й е поставено под въпрос, Анупама напуска имението на Шах. Анупама…

37 минути ago

Гимнастичките на Елит спечелиха 6 медала на международен турнир

  През изминалия уикенд , състезателките от СК "Елит" взеха участие в международния турнир по…

40 минути ago

Плувците на Траяна спечелиха 11 медала и Купа на международен турнир

  На провелия се в гр. Бургас турнир по плуване TALENT CUP 2024 с участието…

52 минути ago
image0 (9K)