Ламбо изгонил щерката на Фатик от НАТФИЗ

Александра Тюркмен, голямата дъщеря на покойния митичен кримибос Филип Найденов-Фатик, е била изгонена от своя преподавател в НАТФИЗ Стефан Данаилов през 2012 година. Това разкри самата тя.

По време на изпитa в края на първи курс Ламбо се обърнал към студентката си пред целия клас с думите: „Ти си хубава, но освен за конкурс за красота, за нищо друго не ставаш. Аз няма да те изгоня от класа си, но ако ти решиш, сега е моментът да си тръгнеш“. „Направо ми разказа играта. Горд човек съм, сълзите ми напираха в очите, но успях да се стегна“, спомня си Александра Тюркмен.

Това обаче я амбицира и тя решава да остане в Театралната академия, като докаже на Стефан Данаилов и колегите си, че не е разглезената богата наследница и може да се справи с етюдите. Така във втори курс тя започва да репетира здраво и на изпита Ламбо й признава, че наистина се е изненадал, че тя може да играе, и то добре. Тя обаче отива на екскурзия в Ню Йорк, влюбва се в града и остава да живее отвъд океана две години и затова напуска НАТФИЗ.

Александра шокира всички в „Черешката на тортата“ и с признанието, че ако има син някой ден ще го кръсти на татко си. Детето обаче ще носи българското му име Филип, а не сирийското – Фатик, защото то се свързва с тежка енергия и повечето хора, които са се казвали така, са имали нелека съдба. Самата Александра е кръстена на баба си Хидает и името й означава „по правилния път“.

Александра призна още, че преживява убийството на баща си изключително тежко, защото тогава е била само на 12 години. Той беше застрелян на 19 август 2003 г. на кръстовището между столичните булеварди „България“ и „Гоце Делчев .

„Вече са минали 18 години от смъртта му. Повече от половината ми живот, времето наистина лекува, но навремето беше голяма травма за мен. Успях да се излекувам чак преди три години. Дотогава само плачех, само за това говорех и един ден моя приятелка ми каза, че измъчвам не само себе си, но и неговата душа и е време да я пусна на свобода. И някак си това ме отпуши и вече по-леко минавам през загубата на баща си. Беше много ларж, много възпитан и смел, интересен човек. Винаги като се прибираше вкъщи свиркаше с уста и така знаехме, че си е дошъл“, призна още Александра.

В нейните очи баща й е най-великият мъж на планетата. Тя никога няма да забрави последната среща с татко си. Денят бил съвсем обикновен и по нищо не предвещавал, че ще се случи чай-лошото. Със семейството си той ловил риба и жаби на язовир Батак, където имали къща, карали джет, а по-късно отишли на ресторант.

Александра не се разделя със снимката на митичния бос и я носи навсякъде със себе си, защото тя постоянно е на път между Ню Йорк и София. В Америка се занимава с мода и работи с дизайнерката Ан Боуен.

„Правим нови дрехи и буквално въртя целия бранд, търся фабрики, платове, дизайни, пиар… Много е сложно и натоварено, но е интересно, доста неща научих. Сама се издържам и се гордея със себе си. В началото майка ми само ми плати наема на апартамента. От четири години изцяло се оправям сама“, обяснява Александра.

В Америка тя се е запознала с холивудски звезди като Леонардо ди Каприо, Сара Джесика Паркър и Джони Деп. Опитва се веднъж на два месеца да идва в България, за да се вижда с майка си и със сестра си Адриана. Както и с гаджето си Мони Георгиев, който е виден столичен ерген. Говори се, че именно той е голямата любов на дъщерята на Фатик, която не се отказва от нея дори по време на дългата им раздяла, докато е в Америка. Преди време Алекс се опита да завърже връзка с актьора Явор Бахаров, но от краткия им романс не излезе нищо, пише „Галерия“.

 


image0 (9K)