Левите в атака: Нинова нападна Гълъб Донев за бюджета

Левите в атака: Нинова нападна Гълъб Донев за бюджета

Днес гледаме най-важният въпрос за държавата. Г-н министър председател Донев, вие нарушихте Закона за публичните финанси, тук не пише служебен или редовен кабинет, който и да е, длъжен да внесе проект за държавен Бюджет до 31 октомври. Вие твърдите, че сте заварили множество проблеми, но предлагате да се удължи този бюджет, атакува от трибуната на НС лидерът на ПГ на БСП за България Корнелия Нинова.

Нинова се обърна към министрите в зала и ги попита защо е тази метаморфоза. Тя припомни, че някои от тях са били министри в предишното правителство, и тогава мнението им за Бюджета е било друго.

Още по темата

29 ное 2022 12:36

26

Служебният кабинет казва, че не може да предложи проект на бюджета, защото не може да прави дългосрочни политики, но от друга страна сключва сделки до 2030 г., контрира Нинова, и попита дали това не е дългосрочна политика.

Нинова коментира, че в своите мотиви служебният кабинет посочва, че е изработил 2 проекта за бюджет, но казват, че първият е политически. „Първо признание „Страх ни е да внесем бюджет“ е това“, коментира Нинова и добави, че вторият вариант също е неприемлив, защото промените не могат да бъдат отнесени към конкретно политическо мнозинство в НС. „Вие не можете да поставяте условия на депутатите, в което и да е НС. Ние контролираме вас, а не вие нас“, категорична е тя.

Тя се обърна към народните представители и посочи, че предизвикателството е пред тях, защото служебният кабинет е временен. „Време е да отговорим на това предизвикателство. Предизвикваме ви на този разговор“, каза още Нинова./БГНЕС

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)