Левски победи Черно море и погледна към третото място

Левски победи Черно море и погледна към третото място

Снимка: Lap.bg

С 2 гола на Рикардиньо Левски победи с 2:1 Черно море в ключова битка за евротурнирите от българската футболна efbet Лига. Така „сините“ станаха недостижими от „моряците“ на позицията за плейоф и се изравниха с ЦСКА 1948 на трето място.

„Червените“ играят утре срещу лидера в класирането Лудогорец.

Черно море вкара първия гол на „Георги Аспарухов“. Капитанът Даниел Димов отне топката от Филип Кръстев в близост до наказателното поле на Левски и подаде на Виктор Попов, който пък центрира ниско и намери Матеус Машадо. Нападателят на „моряците“ я засече и с първото докосване я изпрати в мрежата на Левски в 12-ата минута.

Левски отговори само пет минути след гола с „бразилско“ попадение. Цунами подаде към Уелтън по лявото крило и той продължи топката в центъра на наказателното поле, а Рикардиньо я изпрати във вратата на гостите за 1:1.

Левски направи пълен обрат в 71-та минута. Центриране на Уелтън от лявото крило към влезлия преди секунди Илиян Стефанов бе избито от Дюлгеров, но топката попадна в Рикардиньо. Той стреля моментално с глава и бе точен за 2:1.

Черно море получи най-добрата си възможност да изравни в седмата минута на добавеното време, когато резервата Атанас Илиев получи възможност да стреля от пряк свободен удар. Той уцели вратата с топовен шут, но Пламен Андреев спаси „сините“ и те спечелиха ключовия двубой на „Герена“.

Всичко за мача четете в Gol.bg

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)