Легендарен биатлонист прекрати спортната си кариера

Осемкратният олимпийски шампион по биатлон Оле Ейнар Бьорндален (Норвегия) обяви на специална пресконференция, че прекратява спортната си кариера.

„Моята мотивация е безгранична, защото този спорт ми доставя удоволствие. Можех да кажа, че съм се изморил, но това не е така. Исках да остана в биатлона още една година, но този сезон беше последен в моята кариера“, каза Бьорндален със сълзи на очи.

[ad id=“225664″]

44-годишният легендарен норвежец, който има спечелени шест Световни купи, завърши на 43-о място в крайното класиране и не попадна в състава на тима за олимпийските игри в Пьончан. Най-доброто му класиране за изминалия сезон в 12-о място в спринта в Контиолахти.

Бьорндален има в кариерата си 20 златни медала от световни първенства, 13 олимпийски отличия и 95 победи за Световната купа.

Една от причините за неговото решение са проблеми със сърцето.

[ad id=“263680″]

„Миналото лято се случи нещо, което ме накара за първи път да се замисля да прекратяване на кариерата. Имах нарушен сърдечен ритъм. И винаги се случваше в съня ми, а не по време на тренировка. Поддържахме контрол, но след това отново се случи. Тялото ми реагира добре и получих помощ от моя медицински екип. Но през зимата стигнахме до извода, че е по-добре да завърша кариерата си“, добави легендарният биатлонист.

[ad id=“236993″]

Бьорндален обяви, че вече има много предложения за работа.


image0 (9K)