Лидерът на „Подкрепа“: Две седмици да изкараме на минус 20° и енергетиката ни е заминала

„Не очаквам през цената на хляба да се получи тежка зима. Там търговците пробват докъде може да стигне пазара. Това е нормална практика. На мен въобще не ми хареса идеята големите вериги да продават хляба на по-ниски цени. Проблемът с цените е голям. Защо така постъпиха така от КЕВР, питайте тях.“ Това каза по БНТ президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов.

„Ясно е, че цената на газа трябваше да се вдигне. Това е световна тенденция. Аз все още обаче не мога да си обясня, защо цената на газа зависи от петрола. Тази работа с цените не е хубава. Не очаквам през цената на хляба да се получи тежка зима. Там търговците пробват докъде може да стигне пазара. Това е нормална практика. На мен въобще не ми хареса идеята големите вериги да продават хляба на по-ниски цени“, изтъкна Манолов.

[ad id=“225664″]

„Зимата може да стане тежка по няколко причини. Две седмици да изкараме на минус 20 градуса и енергетиката ни е заминала. ТЕЦ „Варна“ не е работил от 5 години. Силно се съмнявам, че той ще може да се справи със студения резерв. Мен не ме интересува кой е собственик на ТЕЦ „Варна“. Интересува ме, защо беше изваден от студения резерв държавния ТЕЦ 2 от Марица-Изток?“, попита Манолов.


image0 (9K)