Лидерът на СДС не изключва коалиция с ДБ: Винаги може да се направят компромиси

„В България, за разлика от други европейски държави, няма пълен локдаун и вечерен час. Правителството се опитва да съчетае работеща икономика и борбата с вируса. Цифрите на заразените са тревожни. Това се дължи на отхлабване на мерките. Явно английският щам обаче се разпространява по-бързо. Мерките, които се взеха не са малко – затворени са училища, заведения, спортни зали. Ще видим какви ще са резултатите“.

Това заяви лидерът на СДС, кандидат за депутат и водач на листата на коалицията СДС-ГЕРБ в 23-ти МИР в София пред ТВ Европа.

„В Европа са проведени десетина избора. Последният беше в Нидерландия. Той протече успешно, макар и три дни. Аз не мисля, че училищата в изборния ден ще са по-опасни от това, да отидеш до супермаркет. Датата за вота е избрана от президента на негова отговорност. Правят се опити всеки един български гражданин да успее да гласува. Балканска черта е изборите винаги да се оспорват от партии, които остават извън парламента. Призовавам гражданите да гласуват. Не е коректно да не упражниш вота си, а след това да се сърдиш“, казва демократът.

„Избирателите знаят, че единствената дясна коалиция е ГЕРБ-СДС и само тя може да спре походът на БСП към властта. Вляво имаме фрагментация, докато вдясно, в рамките на ЕНП има консолидация. Предстои да бъдем приети в еврозоната. Това е изключително важно за СДС, тъй като ще влезем в клуба на „богатите“ и ще доведе до много по-силен контрол. Няма да има случаи като КТБ, която фалира по време на управлението на БСП. Гледайки какво предлагат другите партии за следващия 45-и парламент, изглежда много нереалистично.

Едни от основните ни цели е по-малко държава, която да не пречи на предприемчивите мозъци, както и по-ниски данъци. Предлагаме на данък „дивидент“ от 5 на 2%. Новата кауза на СДС е „европейски граждани с европейски доходи“ чрез работеща икономика. Нашите партньори казват, че минималната работна заплата може стане 2000 лв. след 4 години, но ние смятаме, че може да се повиши до 2500.

От СДС ще настояваме през втората година от раждането на детето майките да получават 80% майчинство. Докато има комунисти, ще има и антикомунисти. Ще повдигнем въпроса за лустрацията. Не изключвам да се коалираме с „Демократична България“. С ДСБ сме извървели дълъг път. Винаги може да се направят компромиси“, категоричен е Румен Христов.

 

 

 


image0 (9K)