Любопитно

Лили Иванова бори COVID-19 със сода

Любимката на поколения българи – естрадната звезда Лили Иванова, загуби милиони заради пандемията от COVID-19, но за разлика от много други изпълнители не е в паника заради коварния вирус.

Музикалната легенда е категорична, че ако се спазват всички противоепидемични мерки, заразата може да бъде избегната.

Десетилетия наред 81-годишната певица се грижи стриктно за имунната си система, за да държи болестите далеч от себе си. Изпълнителката на вечния хит „Камино” неведнъж е разкривала, че здравето и младостта не са даденост. За тях са нужни много ежедневни грижи. За да се предпази от коронавируса Лили е засилила режима си. Приемът на витамин С и Д били изключително важни за естрадната икона. Тя наблягала на цитрусите, но тъй като не хапвала месо, тя си набавяла натурален витамин Д на таблетки.

Не е тайна, че от години Лили е привърженичка на учението на Петър Дънов. Като негова последователка певицата вземала като превенция срещу коронавируса рецепта, която Учителят е практикувал. „Тайната се крие в содата за хляб. Една малка лъжичка, която се разтваря в топла вода и това е! Изпивате содената вода вечерта”, съветва Вечната Амбър. Основното действие на содата е да стимулира храносмилането, но като бивша медицинска сестра, Лили била наясно как влияе тя. Содата алкализирала стомашната среса, която има естествена киселинност. Малцина знаят, че 99% от вирусите се развиват в стомашно-чревния тракт, защото той е най-благоприятната среда. Учителят Дънов е твърдял пред учениците си, че редовната консумация на сода за хляб е най-добрият антибиотик, тъй като имала свойствата да убива всяка болест.

След събуждането си в ранния следобед, Лили изпивала чаша топла вода с прясно изцеден лимонов сок. Това не е случайно, защото е доказано, че за добро храносмилане е нужно на гладно да се пие вода сутрин. Така се обират нощните киселини и се разграждат хранителните вещества по-лесно. След това певицата закусва. Закуската й обаче няма нищо общо с обичайното похапване. Тя изпива чаша кафе с 40 мл. обезмаслено мляко и това е всичко.

Обядът за примата е чак около 16 ч. Тогава тя похапва попара със сирене, а понякога я замества със сухар с два белтъка. Жълтъкът на яйцето не яде, защото съдържа много калории. Вечерята по принцип отсъства от режима на Иванова.

Ако все пак се случи да хапне нещо вечер, това е печена риба с лимон или някаква салата. Ако й се дояде сладко, приема 1 лъжица мед или пък няколко блокчета натурален шоколад, признавала е тя.

От 30 години певицата не консумира нито един хранителен продукт с бял цвят, а от менюто й напълно са изключени въглехидратите. Лили не слага в устата си месо, яйца, брашно и млечни продукти. Не близва сол и захар. Задължително всеки ден хапва по 2-3 лъжици домашен пчелен мед, а заради пандемията от коронавирус е започнала да добавя в бурканчето пчелен прашец и пчелно млечице. „Здравето ми е бетон”, хвали се естрадната звезда, но за всеки случай е забранила посещенията в дома си, пише „Уикенд“.

 

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова

Recent Posts

Славия и Арда се занулиха на Овча Купел

"Белите" вече са без шансове за седмото място...

един час ago

Возим се на влак по нови цени от утре

Скокът на някои от билетите е 20%...

2 часа ago

Почина депутатът от ПП-ДБ Петя Ставрева

Тя бе председател на ПП "Обединени земеделци"...

2 часа ago

Великденското завръщане: Тежък трафик по магистралите с леки инциденти

Няколко леки катастрофи има на АМ "Тракия"...

2 часа ago

Кой ще победи на 100 м – Мбапе или Юсейн Болт?

Спринтьорът хвърли ръкавицата към футболиста на ПСЖ...

3 часа ago

Кой доносник, кой борец… Петков семейно на плажа Корал

Направи и няколко намека по последния скандал...

3 часа ago
image0 (9K)