България

Литургия на Германското военно гробище в София в неделя

Посланик Херберт Салбер ще положи венец в памет на жертвите на войните и насилието в миналото и в настоящето на Германското военно гробище в София. С обща церемония на Британското, Германското, Френското и Италианското военни гробища ще бъде отбелязана и 100-годишнината от края на Първата световна война

И четирите военни гробища са разположени непосредствено едно до друго в края на Централни софийски гробища на ул. „Каменоделска“.
Церемонията започва в 10.50 ч. на Британското военно гробище и продължава след това на Германското. Следват възпоменателни церемонии на Френското и Италианското военно гробище.
Най-сърдечно каним Вас и близките Ви да присъствате. Добре дошли са и онези от познатите Ви, които биха искали да се присъединят, отправя покана посолството на германия у нас.
В Германското военно гробище в София са погребани 47 войници, загинали през Първата световна война. През 1988 г. на паметника на жертвите от Първата световна война допълнително беше поставена плоча с имената на всички 1400 германци, за които се знае, че са загинали в България по време на военни действия.
И в Германия камбаните ще бият по повод 100 години от края на войната. Федералното правителство призова в цялата страна с камбанен звън да бъде отбелязана 100 годишнината от края на Първата световна война. На 11 ноември в 13.30 часа както в много други страни, така и в Германия трябва да „се чуе камбанен звън както от църковни, така и от светски камбани“, за да бъде даден знак на мир и помирение, се казва в съобщението на Министерството на външните работи в Берлин. По този начин Германия се включва в една
инициатива на британското правителство.
На 11 ноември 1918 г. хората в много страни по света спонтанно са били камбаните когато са узнали за примирието и края на войната. Според експерти броят на жертвите на Първата световна война възлиза на повече от 17 милиона души.

Живка Кехайова

Нямам девиз, имам собствена философия.

Recent Posts

Новатори в Пловдив: Ще возят бюлетини с градския транспорт и „Чистота“

Ще се включи и техниката на "Паркове и градини"...

34 минути ago

Засилени мерки за великденските празници, къде родната полиция ще ни пази?

Предстоят тежки дни от гледна точка на трафика...

37 минути ago

Слави загуби дело за 100 хил. лева срещу Радостин Василев

Политическата кариера на Василев започна в ИТН...

57 минути ago

Хванаха шофьор със 146 км/ч на ограничение 50 км/ч

Скоростта е засечена от екип на РУ-Твърдица...

един час ago

Ще запомним НС с перманентна предизборна кампания

Хронично негласуващите са хора с успешен бизнес...

един час ago
image0 (9K)