Локомотив (Пловдив) победи Словачко в последните минути

Отборът на Локомотив (Пловдив) започна по великолепен начин третото си поредно участие в европейските клубни турнири, видя ЗАРАТА.

„Смърфовете“ успяха да победят като домакини чешкия Словачко с минималното 1:0, с което взеха ценен аванс преди мача-реванш следващата седмица.

Единственото попадение в срещата отбеляза полузащитникът Петър Витанов, който прати „черно-белите“ фенове на „Лаута“ в екстаз в 89-ата минута.

Футболистите на Александър Тунчев организираха хубава атака отдясно, като Парвиз Умарбаев и Димитър Илиев си размениха хубаво двойно подаване в чешкото наказателнот поле. Капитанът на Локомотив стреля, но ударът му бе блокиран. В последствие, отбитата точка се озова в краката на Петър Витанов, който с хубав изстрел отграничата на наказателното поле матира стражът на Словачко.

Иначе, през всичките 90 минути Локомотив бе по-добрият отбор на терена и заслужаваше да открие резултата по-рано, но добри положения за реализиране на попадения пропиляха Лукас Салинас, Димитър Илиев и Георги Минчев.

Гостите от Чехия, които очаквано дебнаха да изненадат българския вицешампион на контраатака, се отчетоха с няколко опасни положения пред вратата на Димитър Пиргов, но стражът на „смърфовете“ показа защо е първи избор в състава на Александър Тунчев.


image0 (9K)