Лудогорец започна със загуба в Шампионската лига

Лудогорец загуби като гост от унгарският шампион Ференцварош с 1:2. Разградчани успяха да изравнят резултата, след като изоставаха, но в крайна сметка натискът на съперника им в началото и на двете полувремена беше предопределящ за крайния изход в мача.

Домакините наложиха территориално превъзходствот и още в шестата минута поведоха в резултата. Центриране от дясно намери Нгуен Токмак, който изпревари за спорната топка в наказателното поле новото попълнение на разградчани Икоко, и с върха на пръстите си крилото на Ференцварош даде аванс на тима си.

Тамаш Пришкин бе изведен от свой съотборник в следващата унгарска атака, но Пламен Илиев улови диагоналния удар от малък ъгъл.

Чибота пробва късмета са от българска страна, но шутът му бе слаб и уловен от унгарския вратар.

В следващите минути топката се задържаше за по-дълго в половината на разградчани, но Лудогорец все пак успя да изравни играта.

След 20 минути игра Чибота центрира прострелно по земя към Битон, който не успя да намери топката по най-добрия начин в близост до малкото наказателно поле.

Михош Варка изстреля опасно топката към Пламен илиев в 25-ата минута, но вратарят се справи със ситуацията.

Лудогерец отговори с опасна ситуация пред унгарската врата, но Горалски не успя да пласира точен пас към свой съотборник.

„Орлите“ успяха да изравнят след точно 30 минути игра. Грешка при изнасянето на топката от защитник на домакините позволи топката да стигне до Чибота, който отправи удар, отбит от вратаря Дивуш, но при добавката измъкналият се от засадата Швиерчок вкара на празна врата.

Отново Чибота бе замесен в офанзива на тима От Разград минути по-късно, но ударът му от удобна позиция бе далеч от целта.

До края на полувремето не се стигна до опасни ситуации пред двете врати.

В началото на втората част Ференцварош се опита да си върне инициативата в двубоя и владееше топката повече, но не се стигаше до опасни ситуации.

След час игра топката влезе във вратата на Пламен Илиев, но голът беше резонно отменен поради засада на Блажич, който засече пас с глава на свой съотборник.

Четирири минути по-късно обаче Унгарците върнаха предимството си в резултата. Нгуен Токмак проби и центрира по земя към Зубков, за който остана най-лесното, разстрелвайки Илиев от близко разстояние.

Лудогорец имаше възможност да отговори с гол, но влезлият като резерва Марселиньо не засече центриране на Икоко по най-добрия начин.

Вратаря на домакините трябваше да се намесва в 71-ата минута, след като Чибота центрира опасно към Швиерчок, който стреля с глава, но в обсега на стража.

Един от основните играчи на българскяи шампион Якуб Швиерчог бе принуден да напусне терена след получена контузия, а Стефан Баджи направи официален дебют за Лудогорец в резултат на тази ситуация.

След нова унгарска грешка при изнасянето на топката Жорьиньо открадна топката и я предостави на Чибота, но последния не успя да се ориентира добре и пропиля възможността за изравнително попадение.

Две минути преди края на редовното време Жоджиньо отправи удар, който след рикошет мина на половин метър от вратата на Ференцварош.

Лудогорец се опита да стигне до попадение в последните минути, но до такова не се стигна и тимът на Стойчо стоев ще се стреми към добър резултат на български терен.

Ференцварош – Лудогорец – 2:1

1:0 – Токамак (6′)
1:1 – Швиерчок (31′)
2:1 – Зубков (65′)


image0 (9K)