Лудогорец победи Берое и стана шампион

Лудогорец победи Берое у дома с 3:1 и след този успех стана шампион на България за десети пореден път, видя ЗАРАТА.

Двубоят в Разград бе  от първия кръг на плейофите от челната шестица в efbet Лига. За домакините се разписаха Кирил Десподов (29), Доминик Янков (79) и Клаудиу Кешеру (83). Гаюс Макута (38-дузпа) вкара за старозагорци. Попадението на Десподов ще остане в историята като първото попадение у нас, зачетено след намесата на ВАР. 11-метровият наказателен удар пък беше отсъден след преглеждане на ситуацията от рефера Драгомир Драганов на монитора между двете скамейки, което също се случа за първи път по родните терени.

Още във 2-та минута Десподов получи топката на границата на пеналта и стреля, но топката рикошира в Мезаг и мина на сантиметри от гредата в корнер.

В 5-та минута домакините организираха бърза атака, при която Десподов изведе Ману на стелкова позиция, Ганев успя да отбие топката, която влетяваше в мрежата, но Василев я изчисти. Кълбото попадна във Вандерсон, който веднага стреля, но ударът му мина над вратата.

В 18-та минута Текпетей пое топката на границата на пеналта и шутира силно, но Ганев спаси.

Седем минути след това Десподов успя да открадне топката, напредна, навлезе в наказателното поле и стреля, но Ганев улови.

Кийлън Лебон проби в 26-та минута, финтира Сисиньо и успя да стреля току навлязъл в наказателното поле, но Кахлина спаси.

Минута след това Десподов бе изведен от Вандерсон зад отбраната, успя да премине през Ганев и прати топката в мрежата. Страничният рефер обаче маркира засада. С първа историческа намеса на ВАР голът бе зачетен и Лудогорец поведе в резултата – 1:0.

В 35-та минута Василев центрира от фланга и Фал игра с топката, след което Вердон игра с ръка. реферът подмина ситуацията, но след преглед на ВАР промени решението си и посочи бялата точка за изпълнение на дузпа.

Зад топката застана Макоута, който порази целта с удар в десния ъгъл и изравни резултата – 1:1.

Две минути по-късно отново Десподов се озова с топката в наказателното поле и шутира от малък ъгъл, но Ганев се намеси.

В 45-та минута топката бе центрирана в наказателното поле на домакините, където Мезаг отправи удар с глава, но той мина покрай вратата.

Пет минути след подновяване на играта Ману получи топката в пеналта и веднага отправи удар, който обаче срещна левия страничен стълб на Ганев.

В 53-та минута Каули пусна топката зад гърба на отбраната за Ману, но Ганев изпревари съперника.

Октавио пробва удар от дистанция пет минути по-късно, но топката мина над вратата.

В 72-та минута Десподов получи на скорост в наказателното поле и стреля в движение, но Ганев успя да се намеси и топката мина на сантиметри от гредата.

Лудогорец отново поведе в резултата в 79-та минута, когато Икоко напредна по фланга и намери Доминик Янков в наказателното поле. Халфът на домакините прати топката в мрежата с елегантен удар в далечния ъгъл – 2:1

Резултатът стана 3:1 три минути след това, когато Десподов пое топката, навлезе в пеналта и намери Кешеру, който прати топката в опразнената врата – 3:1

Домакините имаха още две възможности в следващите минути, като и в двете ситуации Десподов бе близо до ново попадение, но топката мина на сантиметри от гредата.

 


image0 (9K)