Лудогорец разгроми ЦСКА и спечели Суперкупата

Отборът на Лудогорец спечели Суперкупата на България. Шампионите надиграха ЦСКА с 4:0 в мач, който се игра на Националния стадион „Васил Левски“, видя  ЗАРАТА. Попаденията, донесли успеха на „орлите“, реализираха Алекс Сантана (29‘), Доминик Янков (41‘), Пиерос Сотириу (49‘) и Мавис Чибота (84‘).

Много силен мач Лудогорец изигра бившият футболист на „армейците“ Кирил Десподов, който записа зашеметяващите четири голови паса.

Първата спорна ситуация в мача дойде още в 14-ата минута, когато ВАР (видео системата за подпомагане на съдиите) трябваше да се намесва. Игор Пластун прати топката в мрежата, след като засече топката след центриране от корнер на Кирил Десподов. Главният рефер Ивайло Стоянов не зачете попадението за нарушение в атака на Пластун.

Въпреки това играчите на Валдас Дамбраускас продължиха да натискат съперника и закономерно стигнаха до попадение в 29-ата минута. Алекс Сантана с глава стреля за 1:0 след асистенция на Кирил Десподов.

В края на полувремето, преди двата тима да се оттеглят на почивка, в 41-ата минута Десподов изведе Доминик Янков зад защитата на ЦСКА, за да може той да удвои преднината за 2:0.

След подновяването на играта ЦСКА отново не успя да намери ритъма си на игра, нещо повече, получи нов гол в 49-ата минута. След грешка на Густаво Бусато, опита да изчисти топката, но тя се отби в Кирил Десподов, след това попадна в Пиерос Сотириу, а той направи резултата класически – 3:0.

Заключителното попадение, което сложи точката на спора за трофея, падна в 84-ата минута. В основата на гола отново бе бившият играч на ЦСКА Кирил Десподов, който подаде на Мавис Чибота, за да може той да завърши по най-добрия начин за 4:0.

В продължението на мача червен картон получи Георги Йомов, но това не промени по никакъв начин хода на двубоя.

В крайна сметка Лудогорец спечели своята пета Суперкупа на страната.


image0 (9K)