Лудогорец се занули в Лига Европа

Лудогорец отново игра под нивото си и заслужено отстъпи пред тима на ЛАСК Линц с 1:3.

По този начин за първи път в своята история, тимът от Разград приключва участието си в групова фаза на европейски клубен турнир без да спечели нито една точка.

В край на сметката след три безответни гола в тяхната врата българския шампион трябваше да преглътне шестата си поредна загуба в тази група „J“

Първата част премина изцяло под диктовката на гостите от Австрия, които дори удариха и греда чрез Доминик Райтер в 16-та минута.

В заключителните минути на полувремето пък Сисиньо задържа футболист на ЛАСК в наказателното поле и руският рефер Витали Мешков посочи бялата точка. Вратарят Пламен Илиев демонстрира страхотен рефлекс и спаси изстрела на Томас Гойгингер.

На почивката Станислав Генчев вкара в игра Елвис Ману и този ход даде резултат само 39 секунди по-късно, когато Кешеру пусна пас за нидерландеца, който отбеляза четвъртото си попадение в турнира през кампанията, като интересното, че и четирите му гол са във вратата на ЛАСК Линц.

В 56-та минута обаче „зелените“ загубиха много лековато топката, предоставяйки я на Филип Вийзингер. Необезпокояван, халфът напредна и с премерен изстрел от дистанция не остави шансове на Пламен Илиев, за да изравни резултата.

Три минути по-късно Лудогорец остана с човек по-малко след директен червен картон за Алекс Сантана. ЛАСК организира нападение, при което Пламен Илиев блесна с чудесно спасяване, но при добавката Сантана попречи на противников нападател да нанесе удар.

Съдията Мешков не се поколеба да отсъди нов наказателен удар и да изгони футболиста на българския шампион, макар повторенията да не убедиха в правотата на решението му.

Този път зад топката застана Рене Ренер, който не сбърка, за да направи обрата пълен за своя тим.

В 67-та минута гостите стигнаха и до трети гол след страхотна триходова комбинация, завършен от Емил Мадсен, който реализира от близко с глава.

До края на срещата съставът на ЛАСК Линц можеше да отбележи и четвърти гол, но футболистите на Доминик Талхамер удариха още една греда.

С това приключи участието и за двата отбора в тазгодишното издание на турнира Лига Европа. като ЛАСК приключва на 3-та позиция с 10 точки, докато българският шампион остава последен с нулев актив.


image0 (9K)