Лудогорец с трета поредна загуба в Лига Европа

На стадион „Лудогорец Арена“ в Разград, българският шампион изигра едно доста безлично първо полувреме, което в край на сметка се оказа решаващо за крайния изход на срещата, макар след почивката футболистите на Станислав Генчев да направиха някакви опити да стигнат до нещо повече.

С тази победа Тотнъм се изравни на върха в подреждането с тима на Антверп, като и двата отбора са с по 6 точки. Днес от 22 часа белгийците приемат ЛАСК Линц в другия мач от групата.

В 13-та минута лед изпълнение на ъглов удар, Хари Кейн беше на правилното място и отбеляза за 1:0.

 

Домакините най-накрая погледнаха в предни позиции, като в 22-та минута получиха прави да изпълнят корнер. След центрирането, „орлите“ имаха претенции за игра с ръка на Ерик Дайър, които обаче бяха подминати.

Две минути по-късно Мат Дохърти се оказа на чудесна позиция на около три метра от българската врата, но Пламен Илиев изби с една ръка.

В 33-та минута отбраната на Лудогорец отново остана безмълвна при комбинация между Бейл, Кейн и Моура, завършила с гол на последния за 2:0.

Така първата част приключи при преднина от 2:0 в полза на тима на Жозе Моуриньо.

Второто полуврме започна доста по-оптимистично за Лудогоре, след като в 50-та минута Клаудиу Кешеру върна един гол за тях. Бърнард Текпетей стреля опасно, но след рикошет топката стигна до румънеца, който от въздуха разстреля Джо Харт.

Аржентинецът Ло Селсо  се разписа в 62-та минута, след като нова бърза атака за англичаните остана неразгадана за Лудогорец, а Хюн-Мин Сон асистира на Ло Селсо, който на празна врата направи 3:1.

До края и двата тима отправиха по още няколко изстрела, но в край на сметка резултатът остана непроменен.


image0 (9K)