Лъчезар Вълчев спечели титлата от европейското по лека атлетика

 

Огромен успех за България записаха Лъчезар Вълчев и Васил Русенов във финала на троен скок на европейското първенство за юноши и девойки под 18 години в Йерусалим, Израел на 7 юли, съобщава списание Атлетика цитирано от ЗАРАТА.

В оспорвано състезание българските таланти постигнаха лични рекорди и заслужиха място на почетната стълбичка, а българският химн прозвуча на Националния стадион в Йерусалим.

Вълчев изкова титлата си в пети опит, където пое водачеството с 15.53 (1.9), а в шестия си скок доведе личния си рекорд до 15.76 (1.2).

Серията на новият европейски шампион в дисциплината показа отличната му форма – 15.31-15.40-15.32-15.42-15.53-15.76.

Русенов за първи път премина границата от 15 метра и подобри масивно личния си рекорд до 15.18 (1.1) в трети опит, с което се окичи с бронзовия медал.

Президентът на Българска федерация лека атлетика и Европейската атлетика Добромир Карамаринов изпрати поздрави на медалистите от София, а призьорите на троен скок за юноши бяха наградени от Жан Грасия – първи вицепрезидент на Европейската атлетика.
Пламена Чакърова завоюва бронз в дисциплината скок дължина. Така България е на 15-о място в класирането по медали с титлата на Лъчезар Вълчев и двата бронза на Васил Русенов и Пламена Чакърова.


image0 (9K)