Майката на българско момиченце, което почина в Турция: Аз видях ада на тази земя! Преживях смъртта й три пъти!

Момиченце от България на 7 години е било ударено, докато се се спускало по водна пързалка в аквапарк към 5-звезден хотел в Турция. Малката Вивиян е починала часове по-късно.

[ad id=“225664″]

Родителите на детето търсят съдействието на нашата държава за разследването. Трагичният инцидент е станал на 6 юни.

„И тя ми каза: „Тате, удариха ме в коремчето. Олюля се, загуби съзнание, падна в ръцете ми“, разказа пред bTV бащата на момиченцето – Веселин Вачев.

[ad id=“263680″]

За няколко часа детето е преместено в три турски болници, в два града – със спукан далак и кръвоизлив в стомаха.

Аз видях ада на тази земя! Преживях смъртта й три пъти!”, споделя смазаната от мъка майка на детето – Антония Вачева.

[ad id=“236993″]

В последната болница полицаи отиват при семейството. Докато лекарите се борят за живота на малката, те ги карат да подпишат документи на турски език, които не разбират.

Не знаем какво сме подписали. Наистина не знаем, но те ни казаха, че това е стандартна процедура„, обясни Веселин Вачев.

В България родителите започват да се съмняват, че с подписа си са оневинили хотела и са помогнали на турците да потулят случая. Сигурни са, че пързалката е била опасна и без спасител.

Ако след Вивиян не се беше пуснало веднага следващото дете, тя сега щеше да е жива. Смятам, че това е било предотвратимо„, допълни Антония Вачева.

[ad id=“218548″]

В момента семейството прави постъпки към Външно министерство за съдействие, за да може да изискат всички документи по разследването. Търсят и адвокат в Турция.


image0 (9K)