Майката от Свищов: Защо ни притеснявате? Оправяме се сами, децата ми са здрави!

Защо ни притеснявате? Ние сме се оправяли сами и ще продължим да го правим! Децата ми са здрави! Това каза пред камерата на Bulgaria ON AIR майката Пенка Стоянова, за която се твърди, че държи насила двете си дъщери в дома им в Свищов.

[ad id=“225664″]

По думите й децата й не са излизали само от 2 седмици, а преди това са били София.

„В столицата са работили на много места – по магазини, в театър, занимавали са се с уроци… Не са имали психологически проблеми. Само малката ми дъщеря преди години не можеше да спи, заведохме я на психиатър и той й каза, че не е било необходимо да идваме при него“, разказа майката пред кореспондента ни Мирела Дончева.

Случаят „Къщата на ужасите“ в Свищов продължава да се разследва от Районната прокуратура. Все още не е ясно дали двете сестри са били държани насила в дома си от тяхната майка или доброволно са избрали начина си на живот.

Наблюдаващият прокурор заяви, че на този етап двете жени няма да бъдат извеждани от къщата си, но по случая ще бъде заведено дело, за да се изяснят условията, при които живее семейството.

[ad id=“263680″]

Майката Пенка не може да си обясни защо съседите й са подали такъв сигнал. Според нея става въпрос или за омраза, или нещо се цели, но не знае какво.

Кметът на Свищов Генчо Генчев също провери случая. По думите му пред Bulgaria ON AIR става въпрос за битов проблем на семейство в нужда.

„Майката, със собствената си пенсия, полага грижи за двете си деца. Аз апелирам да помогнем на това семейство, нуждаят се от дрехи, от обувки, днес ще сложим и бойлер в къщата“, отбеляза кметът.

Той допълни, че двете момичета са в добро физическо състояние, но намекна за обсебване от страна на майката върху децата й.

„Имат нужда от грижи, от психологическа помощ, да ги приобщим към обществото“, подчерта Генчев.


image0 (9K)