Маноил Манев: Визитата на Радев е дипломатически и морален гаф

„Полицаите са в правото си да искат по-високи заплати, а институциите правят всичко възможно това да се осъществи“. Това заяви депутатът от ГЕРБ Маноил Манев пред BGonAir относно протестите на служителите на МВР.

„Беше ми трудно преди две години, когато бяха проблемите с униформите, сега става дума за увеличаване на заплатите. В момента има разговори между МВР и синдикалните организации“, коментира Манев. И отбеляза, че в новия държавен бюджет ще има 10% увеличение на парите за полицаите. „Готов съм да седнем да говорим с колегите от МВР, а не по студиата в телевизиите“, категоричен беше депутатът от ГЕРБ. Той поясни, че за 2 години месечните възнаграждения имат ръст от 50%, като към днешна дата минималната работна заплата на служител на Вътрешното министерство е малко над 900 лв.

„Всичко трябва да бъде решено с диалог, правим всичко възможно извънредният труд да бъде платен“, каза Манев. Относно визитата на президента Радев в Естония, депутатът заяви, че това е дипломатически и морален гаф.

„Той е пътувал с делегация без да каже, че е бил контактен, но не търся вина в никого“, коментира той. По думите му правителството подкрепя инициативата „Три морета“, но не е било съгласно домакинството на страната ни да бъде през 2021 година, когато са президентските избори. „ДАНС ще потърси „доброжелателя“ на президента“, подчерта Манев на финала.

Публикувано със съгласието на Faktor.bg

 


image0 (9K)