Стара Загора

Маноил Манев, старозагорски кандидат за народен представител от ГЕРБ – СДС, внесе жалба в РИК – Стара Загора

Маноил Манев, старозагорски кандидат за народен представител от ГЕРБ – СДС, внесе жалба в РИК – Стара Загора, съобщиха за ЗАРАТА

Маноил Манев, кандидат за народен представител от ГЕРБ – СДС в Старозагорски избирателен район и председател на Областния предизборен щаб на коалицията, внесе жалба в Районната избирателна комисия в Стара Загора. Копие е изпратено и до изпълнителния директор на „Информационно обслужване“ АД.

В нея се казва: „От публикации в интернет пространството, една от които е поместена във Фейсбук, ми направи впечатление, че лицето Дамян Красимиров Тилев, директор на „Информационно обслужване“ – клон Стара Загора, участва в организираното от „Продължаваме промяната“ и Движение „Да, България“ партийно обучение на членове на СИК и застъпници от квотата на Движение „Да, България“. Считам, че Дамян Красимиров Тилев в качеството му на представител на „Информационно обслужване“ АД и директор на „Информационно обслужване“ – клон Стара Загора, не позволява участието и асоциирането му с политически движения и партии по какъвто и да било начин. Той се явява служебно лице по смисъла на закона по отношение на изборния процес, на когото е възложена служба и което има пряко участие в изборния процес. Присъствието на Дамян Красимиров Тилев на подобен тип обучения дава сериозни поводи за съмнение в поетите и декларирани от последния (с нарочна декларация) задължения за поверителност и опазване на информация (данни, документи, материали и/или записи, технически или други), която му е станала известна и до която му е предоставен достъп в служебното му качество на директор на „Информационно обслужване“ – клон Стара Загора.
Моля да извършите проверка съгласно Вашите компетенции, както и всички необходими действия, за да установите дали е налице конфликт на интереси и/или нарушение на изборното законодателство. В случай, че установите неправомерни действия, моля да наложите предвидените за това санкции. В случай, че установите неправомерни действия вън от Вашите компетенции, моля да сезирате служебно компетентните органи за оказване на съдействие.“
Маноил Манев настоява в жалбата си за отстраняването от длъжност на Дамян Красимиров Тилев до обявяването на резултатите от изборите на 2 април 2023 г.
Към жалбата за приложени публикации в публичното пространство, провокирали нейното входиране в РИК – Стара Загора.

Живка Кехайова

Нямам девиз, имам собствена философия.

Recent Posts

Слънцето се показва на Великден, градусите ще стигнат 23

Само на отделни места ще има краткотрайни валежи...

52 минути ago

Откриха двама издирвани младежи от Русе

Двамата отишли при дядото на единия и объркали пътя...

2 часа ago

Три коли се ударха край Омуртаг, има ранен

Тежката катастрофа е станала на пътя Велико Търново - Варна...

2 часа ago

Кои са четирите фактора за дълъг живот?

Изблиците на гняв могат да провокират инсулти...

2 часа ago
image0 (9K)