Мануела Малеева: Вчера в България демокрацията окончателно бе окована в белезници и хвърлена в ареста!

“Тази сутрин в 3 ч. маскирани полицаи са разрушили палатковия лагер на Орлов мост.
Снощи до полунощ биха и арестуваха протестиращи, като преди това допуснаха хора с бомбички, а иначе дамски чанти проверявали до последно. Хвърлялите бомбичките се измъкнаха. Арестуваха мирни протестиращи и ги влачеха по земята, събличаха, унижаваха.
И сега какво?
Нали знаете, че днес ще излязат още повече! Защото ще дойдат и роднините на арестуваните, и приятелите им и онези, които снощи видяха, че управляващите ползваха несъразмерно голяма сила, за да разпръснат мирно протестиращи граждани, а провокаторите бяха оставени да си идат.
Днес ще се намери нов Макгахан, който да напише на целия свят как в България една клика бие народа си, за да остане да векува във властта. Ама я чакайте, вече всеки от нас може да го направи. Изпратете снимки от снощи на ел.поща на Урсула фон дер Лайен, на Ангела Меркел, на Макрон. Изпратете и на европейските медии и им напишете само едно изречение: Вчера в България демокрацията окончателно бе окована в белезници и хвърлена в ареста!
Но оставка ще има, защото тези хора, които излязоха няма да се примирят да им пишете нова конституция вместо да сте в затвора!”

image0 (9K)