Манчестър Сити е на крачка от мечтан финал в Шампионската лига

Тази вечер точно в 22:00 любителите на футбола ще станат свидетели на епизод 2 от полуфиналната битка на “Етихад” между гигантите през последните няколко години – Манчестър Сити и ПСЖ.

Фаворит

“Небесносините” от Лондон изглеждат като фаворити след 2:1 в първата среща, но Неймар и компания още не са казали последната си дума. Това е сблъсък на милиардерите. Двубоят ще е тест за ефективността на Килиан Мбапе, които в 4 двубоя наниза 8 гола, но не успя да се разпише в първия двубой.

Надежда за ПСЖ

В лагера на ПСЖ надеждите са за успешен втори финал (миналата година загубиха от Байерн Мюнхен). Докато катаските собственици на „Манчестър Сити“ имат големи амбиции. „Милионерите“ искат да докажат, че са фактор не само в Англия. Пеп Гуардиола вече триумфира в най-комерсиалния турнир с Барселона през 2008 и 2010 година. Затова надеждите на отбора са, че не само ще успее да се класира за финал след 5 провала, но и ще спечели турнира след близо 51 години от последното достигане до финал. 

Контузени

В съставите на двата отбора няма големи отсъстващи. За Сити голяма част от титулярите получиха почивка в миналия кръг в Англия, спечелен с 2:0 срещу “Норич”.

ПСЖ ще бъдат без Гей, а голямата звезда Мбапе е под въпрос, докато в лагера на Сити единствения контузен е Гарсия. 

Статистиката

Надеждите на Сити за финал идват от статистиката, която е говори красноречиво.

  • Манчестър Сити остава непобеден в последните си четири двубоя срещу парижани;
  • ПСЖ никога не успява да навакса пасив от първия двубой;
  • Ако Сити спечели продължи, отбора ще счупи рекорда за най-дълга разлика при достигане във финалната фаза- цели 51 години (Отбора печели купата на УЕФА през 1970 г).

Тази вечер двубоят ще даде отговори на много въпроси и най-вече коя философия на двамата треньори ще се окаже печеливша. Сити и ПСЖ са в битка не само за милиони евро, но и за чест. Отборите ще се опитат да дадат най-доброто от себе си. Умелата стратегия, качественият футбол и евентуалното голово шоу са гаранция за футболен празник.


image0 (9K)